Nobina și Scania sunt pionierii autobuzelor autonome în Suedia

Nobina și Scania sunt pionierii autobuzelor autonome în Suedia

Scania și Nobina, cel mai mare operator de transport public din țările nordice, vor colabora pentru a începe testele cu autobuze autonome pe rutele regulate din zona Stockholm.

„Tehnologia este acum suficient de matură pentru a iniția încercări în operațiunile normale cu autobuze pe drumurile publice, făcând proiectul unul dintre primele de acest gen din Europa cu autobuze de această dimensiune”, spune Karin Rådström, șeful diviziei autobuze și autocare al Scania. „Proiectul va oferi o multitudine de informații în dezvoltarea viitoare a autobuzelor autonome înaintea introducerii pe scară largă.”

Încercările vor fi efectuate în două etape, inițial fără pasageri, înainte de a lansa operarea comercială. Siguranța fiind o prioritate maximă pe parcursul studiilor, autobuzele vor avea un șofer de siguranță pentru a monitoriza operațiunile și a asista pasagerii. Cele două autobuze electrice de tip Scania Citywide vor conecta zona Barkarby, care se extinde rapid, la aproximativ 20 de kilometri de centrul orașului Stockholm, cu o stație de metrou din apropiere. Autobuzele vor fi în funcțiune de-a lungul unui nou drum dedicat, de 5 kilometri, cu patru opriri. Inițial, aproximativ un kilometru este planificat să fie condus în mod autonom.

În cea de-a doua fază a studiilor, este planificat ca aproximativ 300 de pasageri să utilizeze zilnic acest serviciu. Sistemele de trafic și control pentru autobuzele autonome vor fi gestionate în comun de Scania și Nobina. Proiectul de dezvoltare a început deja, iar perioada de încercare este planificată să înceapă în 2020. Pe parcursul studiilor, vor fi colectate date, de exemplu, despre vitezele medii, performanța la timp, răspunsul la devieri și satisfacția pasagerilor.

Mai multe proiecte inovatoare de transport public sunt deja în curs de desfășurare în Barkarby, care a fost descris ca cel mai modern sistem de trafic urban din lume. Proiectele includ primele autobuze electrice cu conducere autonomă din Europa în trafic regulat, infrastructură și vehicule de transport Rapid Transit, precum și noi soluții digitale, toate în colaborare între Regiunea Stockholm, municipalitatea Järfälla și Nobina.Foto&info: SCANIA

1.109 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *