Modernizarea liniei pe Vasile Milea – lucrări de proastă calitate și termenul de 12 luni depășit…pentru 1,1 km de cale dublă de tramvai

După cum am estimat încă de acum câteva luni, lucrările la calea de rulare de 1,1 km cale dublă, fără lucrări complexe la aparate de cale, incrucișări, exproprieri sau repoziționare a căii de rulare, au depășit termenul de 25 mai 2022, menționat pe panourile informative, schimbat recent in 31 decembrie 2022, deși în ritmul ultimelor zile ar putea fi depășit și acesta. De exemplu ieri 31.05.2022 erau pe șantier la ora 8 dimineața doar 2 muncitori care curățau asfaltul din zona șinelor pentru turnarea stratului de protecție dintre asfalt și calea de rulare. În același timp a fost depășit și termenul de repunere în funcțiune a rețelei de troleibuz, lucrările la rețeaua de contact având un ritm minim de evoluție.
Totul în timp ce inelul orașului este blocat din punct de vedere al liniilor de tramvai, mijloacele de transport ecologice cum sunt tramvaiele și troleibuzele sunt înlocuite cu autobuze diesel, iar călătorii sunt înghesuiți în linii navetă care stau blocate în trafic la orele de vârf. Toate acestea par a nu conta pentru constructorii care își bat joc de lucrare, deși în urmă cu o lună ritmul de lucru era laudabil, ritm în care constructorii chiar păreau să își dorească finalizarea lucrărilor. Conform ultimelor informații, ultimul termen avansat de constructori este 15 iunie, dar rămâne de văzut dacă anul acesta.

Mai mult, lucrările de finisare în zona stației Bulevardul Iuliu Maniu au o calitate indoielnică, pavelele din cauciuc pentru ghidajul persoanelor cu dizabilități de vedere fiind montate în bătaie de joc și cu un sistem ce va crea pericole pentru călători, suruburile de prindere fiind ieșite înafara acestora. Mai mult, pavelele s-au deformat de la soare, semn că sunt de cea mai proastă calitate.

Foto: Mobilitate.eu3.084 Vizualizări

25 thoughts on “Modernizarea liniei pe Vasile Milea – lucrări de proastă calitate și termenul de 12 luni depășit…pentru 1,1 km de cale dublă de tramvai

 1. Păi o să aducă acolo noul tramvai, o să-și facă nicușor niște poze cu presa, ce (nu) a realizat el, (nici măcar nu e realizarea lui, dacă vechea administrație nu demara procedurile, ioc tramvaie noi)…acum contează cum e linia. Dar 1 an pentru un amărât de 1 km…las-o…dacă se menține un ritm corect , se face linia 5 în 4 luni, și liniile 40/55 în 8. Având în vedere 1 an pentru 1 km… Nu mai am speranțe…

  1. Pai Bibi, nu stiu cum sa-ti zic dar vezi ca lucrarea pt V Milea a inceput tocmai in 2021 pentru ca fosta administratie a depus cererea de finantare foarte tarziu. Tot va plangeti de termen foarte lung de executie, dar nu aud nimic de proiectarea „din pix” facuta de STB la comanda fostei administratii. La fel si cu tramvaiele alea noi, n-ai de ce sa lauzi vechea administratie la cum arata caietul de sarcini. Daca e ceva de criticat pt Nicusor, este ca nu are nicio documentatie noua capabila sa foe considerata profesionista, vor fi la fel de la misto facute de STB ca si inainte.

 2. Deci,
  Sincer, ce mi-e vechea ce mi-e noua administratie, toti o apa si un pamant.
  1 an si – pentru 1 km de linie mi se pare jenant. Aia e lucrare de maxim 3-4 luni. Nu vreau sa stiu de Baasarabia, Barbu Vacarescu, Dudesti…ca ma ia de cap.
  Nicusor dan doar latra si el acolo. Dar nimic.
  Podul BAsarab zici ca a fost un cataclism, distrus integral , inacceptabil, mi-e scarba efectiv sa mai urc pe el…si pe jos si cu masina. Imi vine sa vomit la cum a ajuns…de asta nu zice numeni nimic, tac toti, ca nimeni nu a pus paza acolo. Va costa curatenia acolo cat refacerea peroanelor.

 3. Booooon…când va reveni tramvaiul pe aici? Văd că totul este gata. Doar niscaiva mizerie pe lângă omv și niște nacele de lucru la înălțime nereturnate, și niște nesimțiți care parchează pe linie (și nimeni nu îi întreabă de sănătate) . Podul Basarab (focar de infecție) când îl curăță? Boschetarii pictangii când vor fi arestați și puși la muncă de curățenie? Tramvaiele noi când se scot pe traseu? Când se omologhează? Nu știe nimeni?

  1. Lucrarea este in procedura de receptie, in jur de 1 august se va deschide.
   Prototipul noilor tramvaie face probe in depoul Militari si se lucreaza la partea de soft.

 4. Aaaa…bine bine….dar podul Basarab ? Ce face cu el ? Mizeria ? Tramvaiele noi inteleg, mai la anu (si la multi ani ca nu e bune) asa, deja imi este simpatic V3A, si Tatrele…fac parte din Bucuresti. DAR : Pasajul Basarab…cand se curata ? Arata mai rau pe zi ce trece. Asa vor arata si tramvaiele astea dupa 2 ani de exploatare…Deja la Iasi, Arad si Timisoara le-au atacat bombardierii…de Bucuresti nu am nicio speranta avand in vedere taranimea needucata de la coada vacii aciuata pe aici…

  1. Pasajul Basarab nu este receptionat inca, din cauza asta nu se poate face mare lucru acolo, nici un contract serios de paza si curatenie.

 5. Să îl dărâme atunci. 20 kg de dinamită și ceva demolare controlată, nici nu zici că fost pe acolo. Băgat 1/10 pe Dinicu Golescu, face dreapta la Virgiliu, prin Buzești, Victoriei, Dr Felix și Pasaj Victoria și dă-i bătaie. Atâta ne frecam de colo colo, că că și că că. Dacă nu sunt în stare, să îl dărâme, nu să aștepte să cadă de la sine. Nu pot să cred că în 11 ani a ajuns de parcă a făcut două războaie. Sincer nu mai vreau nici tramvaie noi…le prefer pe astea vechi, m-am obișnuit cu ele…așa peticite. Cât despre linia de pe Milea…no comment. 1,5 ani la doar un amărât de 1 km…singur o făceam mai repede. Dacă vechea primărie nu era bună, asta e dezastruoasă.

 6. Am vazut probe si teste cu 287. E gata ? se da in folosinta din August ? pe langa 1,10,11 revine si 35 ? Asa era vorba odata. Dar mai bine ar face 35 pe ruta Ghencea – Trafic greu – Timisoara – Milea – Basarab. Marea mea ingrijorare este focarul de infectie numit Podul Basarab…Nu vad cu ochi buni revenirea asta…te duci sa astepti in mormanul de gunoaie si mizerie…

 7. De fapt 35 nu prea mai are mare importanta. Mai rau incurca. Desi nu ar fi rau totusi sa fie o linie si pe acolo. Gaseste STB vreo carpeala de traseu. Doar ca nu prea are tramvaie active. Cu 35 era chestie ca ba revine, ba nu revine.

 8. Deci inseamna ca bucla Basarab ramane in aer, nefolosita. Sper ca se va scoate si 43 . 35 oricum nu e o pierdere, macar de turele lui 35 le-ar folosi in alte parti.
  Oricum tatrele sunt cam condamnate, desi nu stiu de ce presimt ca apuca si 2023 ( pe 44, 47 si eventual 11 si 8 (daca mai supravietuieste in vreun fel)). 44 si 47 ar trebui date si ele macar cu 2 ture podea joasa. 47 ar putea merge cu 3-4 ture CH-PPC si 3 V3A ordinar ( sau Bucur V2At). 44 la fel, 3 ture PPC si 3 (Bucur V2At). 11 combinat V3A cu ceva PPC.
  Revenind, mi-e groaza de mizeria de la podul Basarab. Acolo trebuie facut ceva de urgenta, nu se poate asa ceva. Important e sa se vrea. E vina primariei actuale ca a lasat sa se intample ce s-a intamplat acolo. Nu paza, nu restrictionat accesul…trebuia restrictionat accesul si pazit…Cine vroia sa treaca o facea prin subteran pe la metrou. Asa toti boshetarii au distrus tot acolo, costa curatenia si reparatia cat o reconstructie aproape si toata lumea se fofileaza. Mie imi e teama de ce se va intampla cu tamvaiele noi…deja la TM, IS, AR , BH si GL le-au vandalizat…

  1. Linii cu Tatra vor ramane doar 11 si 47 si ocazional 25. Treptat vor migra V3A la Militari de la Alexandria pentru eliminarea totala a Tatra.

 9. Sper că măcar va da CH/PPC, nu fierul vechi de faur (majoritatea sunt casabile, într-o stare deplorabilă, murdare, troncane, se defectează tot mai mult). Nu e cazul să umple un depou modern cu casări de la alt depou. Așa mai bine mai stau Tatrele. Apoi să bage tramvaie noi printre casări. În plus, normal mi se pare să bage PPC pe toate liniile. Peste tot sunt oameni cu probleme locomotorii. Linia 44 rămâne la Victoriei? Atunci să facă câteva v3a 93 ppc, am înțeles că e 309 la rk, ar mai trebui vreo 3. Cât despre 47, e linie de centru și linie importantă, asigură un transport rapid pe 13 Septembrie unde autobuzul stă blocat.

 10. Tot respectul pentru voluntarii care s-au chinuit sa faca ce nu face primaria…au curatat pasajul Basarab. Asta chiar merita mentionata.

 11. Este 17 septembrie. Deci…ce să mai zic…nimic nou sub soare. Aceeași linie abandonată, aceeași degradare, aceeași mizerie, nimic nou. La pariu că și la anu pe vremea asta tot așa va fi. Îmi este silă. 4 linii de tramvai și vreo 3 de troleibuz suspendate, ardem motorina și rețelele de acolo ruginesc sau stau ciorile pe ele. Tare frate, tare. Marfă. Super marfă. La mai mare.

 12. Dar spre Romprim cand vor mai circula 1 si 10? Vad ca STB anunta „reintoarcerea” la vechile trasee, care tot spre Sura Mare merg. La stanga de la Piata Sudului nu mai merge niciun tramvai pe Oltenitei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *