Modernizarea liniei pe Vasile Milea – lucrări de proastă calitate și termenul de 12 luni depășit…pentru 1,1 km de cale dublă de tramvai

După cum am estimat încă de acum câteva luni, lucrările la calea de rulare de 1,1 km cale dublă, fără lucrări complexe la aparate de cale, incrucișări, exproprieri sau repoziționare a căii de rulare, au depășit termenul de 25 mai 2022, menționat pe panourile informative, schimbat recent in 31 decembrie 2022, deși în ritmul ultimelor zile ar putea fi depășit și acesta. De exemplu ieri 31.05.2022 erau pe șantier la ora 8 dimineața doar 2 muncitori care curățau asfaltul din zona șinelor pentru turnarea stratului de protecție dintre asfalt și calea de rulare. În același timp a fost depășit și termenul de repunere în funcțiune a rețelei de troleibuz, lucrările la rețeaua de contact având un ritm minim de evoluție.
Totul în timp ce inelul orașului este blocat din punct de vedere al liniilor de tramvai, mijloacele de transport ecologice cum sunt tramvaiele și troleibuzele sunt înlocuite cu autobuze diesel, iar călătorii sunt înghesuiți în linii navetă care stau blocate în trafic la orele de vârf. Toate acestea par a nu conta pentru constructorii care își bat joc de lucrare, deși în urmă cu o lună ritmul de lucru era laudabil, ritm în care constructorii chiar păreau să își dorească finalizarea lucrărilor. Conform ultimelor informații, ultimul termen avansat de constructori este 15 iunie, dar rămâne de văzut dacă anul acesta.

Mai mult, lucrările de finisare în zona stației Bulevardul Iuliu Maniu au o calitate indoielnică, pavelele din cauciuc pentru ghidajul persoanelor cu dizabilități de vedere fiind montate în bătaie de joc și cu un sistem ce va crea pericole pentru călători, suruburile de prindere fiind ieșite înafara acestora. Mai mult, pavelele s-au deformat de la soare, semn că sunt de cea mai proastă calitate.

Foto: Mobilitate.eu1.339 Vizualizări

3 thoughts on “Modernizarea liniei pe Vasile Milea – lucrări de proastă calitate și termenul de 12 luni depășit…pentru 1,1 km de cale dublă de tramvai

 1. Păi o să aducă acolo noul tramvai, o să-și facă nicușor niște poze cu presa, ce (nu) a realizat el, (nici măcar nu e realizarea lui, dacă vechea administrație nu demara procedurile, ioc tramvaie noi)…acum contează cum e linia. Dar 1 an pentru un amărât de 1 km…las-o…dacă se menține un ritm corect , se face linia 5 în 4 luni, și liniile 40/55 în 8. Având în vedere 1 an pentru 1 km… Nu mai am speranțe…

  1. Pai Bibi, nu stiu cum sa-ti zic dar vezi ca lucrarea pt V Milea a inceput tocmai in 2021 pentru ca fosta administratie a depus cererea de finantare foarte tarziu. Tot va plangeti de termen foarte lung de executie, dar nu aud nimic de proiectarea „din pix” facuta de STB la comanda fostei administratii. La fel si cu tramvaiele alea noi, n-ai de ce sa lauzi vechea administratie la cum arata caietul de sarcini. Daca e ceva de criticat pt Nicusor, este ca nu are nicio documentatie noua capabila sa foe considerata profesionista, vor fi la fel de la misto facute de STB ca si inainte.

 2. Deci,
  Sincer, ce mi-e vechea ce mi-e noua administratie, toti o apa si un pamant.
  1 an si — pentru 1 km de linie mi se pare jenant. Aia e lucrare de maxim 3-4 luni. Nu vreau sa stiu de Baasarabia, Barbu Vacarescu, Dudesti…ca ma ia de cap.
  Nicusor dan doar latra si el acolo. Dar nimic.
  Podul BAsarab zici ca a fost un cataclism, distrus integral , inacceptabil, mi-e scarba efectiv sa mai urc pe el…si pe jos si cu masina. Imi vine sa vomit la cum a ajuns…de asta nu zice numeni nimic, tac toti, ca nimeni nu a pus paza acolo. Va costa curatenia acolo cat refacerea peroanelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *