Primul metrou exportat din Turcia a intrat în exploatare în Bangkok

Primul metrou exportat din Turcia a intrat în exploatare în Bangkok

În 2016, Bozankaya, într-un consorțiu cu Siemens Mobility, a câștigat licitația pentru proiectul Metro Green Line din Bangkok. Primul tren de metrou a ieșit din fabrica din Ankara la doar 25 de luni după semnarea contractului.

Trenurile de metrou, ale căror livrări au început în iunie 2018, au fost expediate mai mult de 15.000 km până la destinația finală din Thailanda. După ce au fost finalizate testele privind liniile și operațiunile efective, primele 7 trenuri au început exploatarea la 6 aprilie 2019. Aceste trenuri cu o lungime de 88 de metri, cu patru vagoane și pot transporta simultan 1.572 de pasageri.

Acestea sunt primul export de trenuri de metrou din Turcia și contribuie cu peste 40 de milioane de euro la intrările în valută ale Turciei. Acesta este, de asemenea, cel mai mare export al Turciei către Thailanda până în prezent.

Pentru producția acestor trenuri de metrou, Bozankaya a investit mai mult de 50 de milioane de euro în construirea centrului de producție al celor mai mari și mai moderne sisteme de cale ferată din Turcia. Bozankaya produce, de asemenea, 105 vagoane de metrou pentru un al doilea client în Bangkok, în timp ce continuă negocierile pentru un al treilea proiect de metrou.


Foto: Bozankaya

1.286 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *