EMT Madrid plasează o comandă majoră pentru 276 de autobuze Mercedes Citaro NGT

EMT Madrid plasează o comandă majoră pentru 276 de autobuze Mercedes Citaro NGT

EMT, compania de transport a capitalei spaniole Madrid, urmează să primească în următorii doi ani un număr total de 276 de autobuze urbane Mercedes Citaro NGT. Aceasta va fi cea de-a patra comandă majoră din Madrid, în succesiune rapidă pentru autobuze alimentate cu gaz.

„Suntem deosebit de mulțumiți de contractul de la Madrid. Aceasta arată cu claritate că Mercedes Citaro NGT își demonstrează valoarea „, explică Till Oberwörder, șeful Daimler Buses. EMT a plasat prima sa comandă acum doi ani pentru 82 de autobuze urbane Mercedes Citaro NGT. În anul următor, compania a comandat alte 314 de autobuze. Comanda actuală înseamnă că vor exista în total 672 de autobuze Mercedes Citaro NGT ecologice care vor opera în Madrid începând cu 2020.

Vehiculele sunt autobuze solo cu două uși, cu o lungime de 12 metri. Acestea sunt alimentate de motorul de ultimă generație Mercedes-Benz OM 936 G cu gaz natural. Aceasta reduce sub limita emisiilor Euro VI cu o marjă semnificativă în anumite situații. Ieșirea și cuplul maxim de 1200 Nm permit motorului să obțină aceeași performanță puternică ca și motorul diesel.

Performanța ecologică a tehnologiei Mercedes Citaro NGT (Tehnologia Gazelor Naturale) este exemplară. În exploatarea gazelor naturale, emisiile de CO2 sunt cu până la 10% sub cele ale unui motor diesel. Și când se utilizează biogaz, o magistrală NGT este aproape complet neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2. În plus, emisiile de zgomot sunt de asemenea cu până la 4 dB (A) mai mici. Aceasta corespunde aproximativ jumătate din nivelul zgomotului perceput subiectiv. În consecință, modelul Mercedes Citaro NGT este ideal pentru utilizarea în orașe aglomerate și zone metropolitane unde poluarea fonică este o problemă.


Foto: Andrei Marian

1.478 Vizualizări

1 thought on “EMT Madrid plasează o comandă majoră pentru 276 de autobuze Mercedes Citaro NGT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *