LTE Rail consolidează conceptul 40 de camioane pe un tren pentru eliminarea poluării și a traficul auto greu

LTE Rail consolidează conceptul 40 de camioane pe un tren pentru eliminarea poluării și a traficul auto greu

Cu „40 Trucks – One Train”, grupul LTE trimite un semnal clar de a lua în serios contribuția în ceea ce privește atingerea obiectivelor climatice, pentru a fi neutri din punct de vedere al CO2 până în 2040. Timp de două decenii, grupul LTE trăiește un pionierism inovator, precum și o utilizare atentă a resurselor: în 2019, LTE a fost prima companie feroviară austriacă care a întocmit un bilanț de lucru cu privire la emisiile de CO2, iar rezultatele au fost destul de satisfăcătoare. LTE promovează conceptul și cu cea mai nouă locomotivă achiziționată, Siemens Vectron 193-957, intrată în parcul operatorului la începutul anului 2022.

Compania nu numai că marchează prin fiabilitate și viteză, dar a recunoscut devreme că, pe lângă aceste baze solide, succesul necesită și instrumente la fel de inovatoare și ecologice. Locomotivele moderne multisistem ale LTE, care minimizează semnificativ atât timpul, cât și poluanții, demonstrează susținerea tuturor țintelor de reducere a poluării.

Sloganul „40 Trucks – One Train” prezintă clar relația dintre transportul feroviar și alte opțiuni de transport concurente. LTE atrage astfel atenția atât asupra avantajelor, cât și asupra necesității împărțirii modale: un singur tren de marfă care circulă de la Rotterdam la Viena transportând aceeași încărcătură ca 40 de camioane, consumă un echivalent diesel de circa 3.500 de litri, față de 18.700 de litri arși pe șosea. Situația este similară atunci când aruncați o privire asupra costurilor secundare rezultate din accidente și a deteriorărilor cauzate de zgomot, praf, aer, deteriorarea habitatelor naturale, pe scurt: clima globală.

Prin urmare, CEO-ul Andreas Mandl nu se plictisește niciodată să ceară ca cuvintele să fie urmate de fapte pentru a satisface cerințele anilor următori: „Este important să trecem din ce în ce mai mult diviziunea modală pe calea ferată. Lăsați transportul local de marfă – acolo unde nu este posibil altfel – pe calea ferată. Drumul pune accent pe utilizarea eficientă a energiei și transferă traficul de mărfuri pe, să zicem, 500 km către șine. Aici suntem cu toții chemați să facem tot ce ne stă în putință pentru a atinge obiectivele climatice care au fost stabilite.”

Foto&info: LTE Rail365 Vizualizări

2 thoughts on “LTE Rail consolidează conceptul 40 de camioane pe un tren pentru eliminarea poluării și a traficul auto greu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *