Linia 41 va fi suspendată parțial în perioada iulie-august 2019

RATB anunță că traseul liniei 41 metrou ușor nu va fi schimbat din cauza lucrărilor la Magistrala 5

Circulatia liniei de tramvai 41 va fi suspendata, in perioada iulie – august 2019, intre Podul Grant si terminalul Ghencea, pentru finalizarea lucrarilor la trei mari obiective de infrastructura: Pasaj denivelat subteran Pod Grant, Podul hobanat peste Soseaua Virtutii, Statia de metrou „Parc Drumul Taberei”.

Primaria Municipiului Bucuresti a avizat in Comisia Tehnica de Circulatie din data de 04 aprilie 2019 urmatoarele lucrari:
– Lucrari de reabilitare si consolidare Pasaj denivelat Pod Grant;
– Podul hobanat peste Sos. Virtutii, in cadrul obiectivului Penetratie si racord Splaiul Independentei – Ciurel – Autostrada Bucuresti – Pitesti;
– Statia de metrou „Parc Drumul Taberei” pe Bd. Drumul Taberei, in zona intersectiei cu Str. Brasov in cadrul proiectului “Magistrala 5 – Drumul Taberei – Pantelimon. Tronson 1”

Ca urmare a acestor avize, s-a luat decizia suspendarii circulatiei liniei de tramvai 41 in perioada iulie – august 2019, intre Podul Grant si terminalul Ghencea, pentru buna defasurare a lucrarilor la obiectivele de investitii mai sus mentionate.

Tronsonul liniei 41 ramane neafectat intre Casa Presei si Podul Grant, prin asigurarea unui rebrusment (schimbare a directiei traseului) pe strada Turda.
Pentru restul traseului – Pod Grant – terminaul Ghencea – se introduce linia naveta de autobuz 641.

In ceea ce priveste fluxul de calatori deservit de linia 41, traseul acestei linii este acoperit in prezent de 36 de tramvaie ce asigura o capacitate maxima de 7077 calatori/h/sens.
Pe perioada de vara, traseul liniei 41 va fi acoperit de un numar de 35 tramvaie cu o capacitate de 6880 calatori/h/sens.

In zilele de sarbatori , acest traseu este acoperit de un numar de 25 tramvaie cu o capacitate de 5188 calatori/h/sens.Foto: Mobilitate.eu

1.609 Vizualizări

3 thoughts on “Linia 41 va fi suspendată parțial în perioada iulie-august 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *