A început reabilitarea liniei 41 și urmează reconstrucția stației de la Piața Drumul Taberei

De săptămâna aceasta au început lucrările de reabilitare a liniei 41 în vederea pregătirii introducerii din vara acestui an a primelor 20 de tramvaie Astra Imperio pe traseu. Lucările se concentrează în special pe înlocuirea vechilor garduri instalate acum 20 de ani, refacerea fundației delimării, curățarea căii de rulare pe tronsonul Uverturii – Pod Ciurel și completarea cu piatră spartă a terasamentului. Lucrări ample nu sunt necesare, linia fiind constant revizuită și intreținută de către STB SA.
În perioada mai-iunie va demara procesul de finalizare a modernizării peroanelor urmând ca linia să fie închisă o scurtă perioadă pentru revizia generală la rețeaua de contact și conectarea căii de rulare în zona Piața Drumul Taberei.

Vestea bună este că lucrările Metrorex din zona Parc Drumul Taberei au fost finalizate, urmând să se concentreze pe lucru la finisajele din pasajul subteran și la refacerea zonei de suprafață. Conform informațiilor mobilitate.eu, în următoarea perioadă începe refacerea căii de rulare și a noii stații care are legătură directă cu metroul, finalizarea lucrărilor fiind estimată pentru luna iunie.

Foto: mobilitate.eu1.866 Vizualizări

3 thoughts on “A început reabilitarea liniei 41 și urmează reconstrucția stației de la Piața Drumul Taberei

  1. Mai bine lăsau actualele garduri care au facut celebra linia 41,doar vopsite si chestii de aspect plăcut de umblat la ele,atâta tot.Ce vroiam sa te intreb,noile tramvaie vor veni asamblate sau vor fi asamblate pe la URAC după cum s-ar mai auzi?

    1. Erau putrezite la baza vechile garduri, corodate, nu mai merita revopsirea.

      Noile vagoane cel mai probabil vor fi aduse pe trailer in cel mult doua sectiuni si vor fi legate in depoul Alexandria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *