Licitația pentru 100 de tramvaie la București a ajuns la final fiind aproape de atribuire

Astra Arad este singurul ofertant pentru licitația de achiziție a 22 de tramvaie noi în Cluj Napoca

Licitația pentru cele 100 de tramvaie noi la București a trecut zilele acestea de etapa de evaluare financiară, conform avizului conform necondiționat eliberat de ANAP după ce autoritatea contractantă a notificat finalizarea etapei. În prezent procedura va trece la etapa de deliberări, urmând procesul verbal de atribuire și finalizarea contractului, după soluționarea unor eventuale contestații. La licitația au participat turcii de la Durmazlar și Astra Arad în asociere cu CRRC. Rămâne ca Primăria Capitalei să anunțe care ofertă a fost aleasă.

După mai multe amânări și deliberări ale comisiei tehnice, evaluarea tehnica a ofertelor Durmazlar și Astra CRRC a fost finalizata pe 25 septembrie, de atunci fiind demarată evaluarea financiară.

În data de 15 martie 2019, ora 15.00, a expirat termenul pentru depunerea ofertelor pentru achizitia acestora. Desi in cadrul procedurii s-au inscris un numar de 20 de operatori economici, au depus oferta doar 2, respectiv ASTRA VAGOANE CALATORI SA si DURMAZLAR MAKINE SAN VE TIC A.S.

Reamintim ca Primaria Municipiului Bucuresti a publicat in SICAP, pe data de 11 decembrie 2018, anuntul pentru achizita celor 100 de tramvaie, valoarea estimata a contractului fiind de 845,68 milioane lei (180 de milioane de euro).

Este vorba despre achizitionarea a 100 de tramvaie si echipamente necesare imbunatatirii transportului public de calatori pe traseele 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 si 55.

Cele 100 de tramvaie noi vor avea podeaua complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, din gama de 36 m, cu minim 5 uşi duble, dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii salonului pasageri. Sistemul va oferi posibilitatea reglarii, atât a temperaturii, cât şi a debitului de aer.

De asemenea, prin documentația de achiziție s-a solicitat ca tramvaiele să aibă o capacitate de cel puțin 220 de călători total, din care minim 56 pe scaune, sa aiba nivel de zgomot redus, instalatie de supraveghere video, echipamente pentru validarea cardurilor.

Pentru persoanele cu dizabilităţi care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platforma rabatabila sau culisanta cu actionare manuala şi se vor amenaja 2 locuri speciale la cea mai apropiata uşa dubla de acces fata de postul de conducere. De asemenea, în apropierea acestor spaţii trebuie prevăzute bare de sustinere, dispozitive de asigurare, butoane de comanda şi comunicare etc.Foto: mobilitate.eu

1.810 Vizualizări

2 thoughts on “Licitația pentru 100 de tramvaie la București a ajuns la final fiind aproape de atribuire

  1. Cum ar fi vorba aia…Ce spun sursele? Singura reținere a mea ar fi ca nu ar fi cei de la Astra ar fi capacitatea de producție,dar fiind asociati cu chinezii poate nu ar fi o problema tinand cont ca deja au de livrat tramvaie si în alte orașe din țară…

    1. Chinezii sunt acolo doar ca sa fenteze criteriul privind cifra de afaceri, ca altfel Astra n-avea ce cauta la licitatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *