Împrumut BERD de 7 milioane de euro pentru noile autobuze ecologice din Novi Sad
Mobilitate

Împrumut BERD de 7 milioane de euro pentru noile autobuze ecologice din Novi Sad

Un contract de împrumut de 7 milioane de euro, semnat de BERD și Compania de Transport Public din Novi Sad, va permite companiei să achiziționeze autobuze noi alimentate cu gaze naturale comprimate (CNG), care, comparativ cu autobuzele diesel, reduc semnificativ poluarea emisiilor.

Acest proiect face parte din reînnoirea flotei de autobuze, pe care compania a început-o în 2019. Autobuzele pe bază de CNG finanțate de BERD vor fi utilizate din 2020 și vor contribui la îmbunătățirea semnificativă a calității, fiabilității și atractivității transportului public.

Noile autobuze vor înlocui o parte din vechea flotă de autobuze diesel și vor deservi cetățenii pe cele mai aglomerate rute de autobuze urbane din oraș, reducând astfel emisiile de CO2 cu cel puțin 70%. De asemenea, vor fi dotate cu acces pentru scaune cu rotile și zone alocate pentru persoanele cu dizabilități.

BERD Green Cities este un program care ajută orașele să implementeze o viziune de dezvoltare durabilă și investițiile strategice necesare pentru a aborda problemele prioritare de mediu. Fiecare oraș elaborează un plan de acțiune pentru orașele verzi, care identifică și prioritizează cele mai presante provocări ale mediului.


Foto&info: BERD

106 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *