Începând cu 1 martie linia 25 devine a doua modernizată cu tramvaie Imperio iar STB SA va începe o noua etapa de retragere a tramvaielor Tatra

STB SA lucrează la extinderea peroanelor pentru introducerea tramvaielor Imperio pe linia 25

Începând cu 1 martie 2023, linia 25, a doua ca importanță din București după 41, va fi modernizată cu primele 3 din lotul de 12 tramvaie Imperio Metropolitan produse de Astra Arad. Modernele tramvaie sunt expolatate de depoul Militari, în paralel cu acestea, STB SA va reorganiza treptat parcul acestei linii pentru a fi deservită în totalitate de tramvaie cu podea coborâtă, pe modelul liniei 41 unde pe lângă cele 20 de Imperio, circulă 8 tramvaie V3A modernizate de STB SA. În prezent în depoul Militari sunt sosite 5 tramvaie, următoarele două urmând să intre pe traseu odată cu sosirea documentelor necesare, procedură care de obicei durează maxim o săptămână. După linia 25, vor fi modernizate următoarele linii ca importanță din oraș, 32 și 21, până la finalul anului.

Pe linia 25 au fost realizate lucrări de mentenanță la calea de rulare, au fost extinse peroanele stațiilor de pe Șoseaua Viilor și au fost adaptate peroanele care nu corespundeau pentru gabaritul noilor tramvaie. Lucrările au fost realizate de STB SA prin direcția Infrastructură.

Odată cu intrarea în traseu a noilor tramvaie, depoul Militari va mai retrage din turația zilnică o serie de tramvaie Tatra, în prezent fiind în circulație la orele de vârf un maxim de 17 vagoane în zile lucrătoare și doar 10 în zi de weekend. Astfel, în perioada următoare vor începe să fie inlocuite tramvaiele Tatra ce deservesc liniile 11 și 44, cu tramvaiele V3A și Bucur care circulă în prezent pe linia 25. În prezent mai sunt active un total de 20 de tramvaie Tatra. Toate modificările vor avea loc treptat și vor fi definitivate după intrarea în circulație a întregului lot de 12 tramvaie noi ale liniei 25.

3.366 Vizualizări

1 thought on “Începând cu 1 martie linia 25 devine a doua modernizată cu tramvaie Imperio iar STB SA va începe o noua etapa de retragere a tramvaielor Tatra

  1. Eu zic ca ar fi bine ca pe fiecare linie sa se inroduca treptat, cate 1-2, nu cate 7-8 odata. Si nu ar trebui facut propaganda cu ele, normal ar fi cate au venit , atatea sa se lanseze, Azi vin, 2 zile le asambleaza apoi 2 zile le inmatriculeaza/teste de noapte apoi iesit la traseu. Nu are nimic daca se fac amestecuri de ASTRA cu CA/CH-PPC, Bucur V2A-T sau V3A sau chiar Tatra T4R.
    Normal ar fi sa repare accesul pe Dudesti ( suspenda circulatia 23 si 27 pe Dudesti si o deviaza pe Vitan – unde nevoia de transport e si mai mare, linia mai buna), si asa poate repara tot Dudestiul, care e distrus. Altfel risti sa distrugi tramvaie noi pe cateva sute de metri de linie ( vezi cazul liniei de pe Milea) unde BLF sufereau la greu.
    Asta pentru a petici 21. 55 poate fi dat pana la Iancului cu intoarcere acolo. La fel cum poate fi facut un 46 din 55. Adica acel 46 dus la Banu manta ( desi nu stiu cum se comporta Astra pe acea bucla, va trebui cumva facut cu semaforizarea astfel incat tot sarpele sa iasa din bucla si sa intre inapoi pe Titulescu, bucla aia a fost facuta pentru V3A, stiu doar ca am vazut odata cuplu 2xV3A ( unul era tractat) acolo si a fost efect). Sau pana vin mai multe serii de Astra si pana la repararea liniei Pache P. – Popa Nan – Calea Calarasi , 55 ( facut 46 ( Cora – Pantelimon – Iancului – Mihai Bravu – Obor – Stefan Cel Mare.) sa fie dat la Banu Manta cu Bucur LF, ala nu ar avea probleme acolo si restul de BLF pe 1-10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *