Primăria municipiului Iași a lansat licitația pentru 16 tramvaie noi cu lungimea de 26 de metri

Primăria municipiului Iași a lansat licitația pentru 16 tramvaie noi cu lungimea de 26 de metri

Primăria municipiului Iași a lansat licitația pentru „Achizitia de 16 tramvaie de cca. 26 m destinate transportului public de calatori”. Conform SEAP „Municipiul Iasi implementează trei proiecte, de reabilitare a infrastructurii de tramvai, finanțate din fonduri nerambursabile europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectivul specific – 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, Proiectele cuprind „Activitatea de achiziționare material rulant”, tramvaie, în scopul atingerii obiectivului general al proiectelor, reprezentat de reducerea emisiilor de carbon”.

Proiectele enumerate sunt următoarele:
1) „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iasi”- Reorganizarea circulației pe Bulevardul Tudor Vladimirescu” -7 tramvaie;
2) „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în municipiul Iasi”- 5 tramvaie;
3) „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași-Dancu” – 4 tramvaie

Achiziționarea de material rulant, vizează exclusiv reînnoirea materialului rulant pe tronsoanele reabilitate, actualmente în operare, iar în urma analizei nevoilor pentru rutele incluse în proiecte, a rezultat un necesar de vehicule de 16 tramvaie de cca 26 m.

Valoarea estimată a celor 16 tramvaie este de 142,7 milioane lei. Ofertele pot fi depuse până la data de 12.06.2019, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 12.12.2019. Noile tramvaie vor avea podea coborâtă, aer condiționat și toate dotările pe care un tramvai modern le oferă în prezent. Conform caietului de sarcini, în prezent CTP Iași operează 149 de tramvaie pe 8 trasee.

Noile tramvaie vor avea minim 3 uși duble, ecartamentul de 1000 mm specific rețelei din Iași și o capacitate de minim 230 locuri la 8 călători pe metru pătrat, din care 30 pe scaune. Se acceptă atât boghiuri fixe cât și boghiuri pivotante.Foto: mobilitate.eu

1.679 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *