Hupac a transportat in 2021 pe calea ferată 1,1 milioane de camioane reducând 1,5 milioane de tone de CO2

În ciuda situației economice dificile, operatorul de transport combinat Hupac a crescut volumele de trafic cu 10,7%, până la aproximativ 1,1 milioane de transporturi rutiere în 2021. Factorii cheie de succes pentru trecerea în continuare a traficului de mărfuri grele către calea ferată sunt capacitatea suficientă a rețelei, fiabilitatea ridicată a transportului, energie durabilă și costuri feroviare. Pentru perioada strategiei 2021-2026, Hupac adoptă un program ambițios de investiții în material rulant, terminale de transbordare și tehnologia informației.
Anul trecut, Grupul Hupac a transportat 1.123.562 de vehicule din rutier sau 2.118.000 TEU în transport combinat rutier/feroviar și transport maritim hinterland. Față de anul precedent, au fost transportate în jur de 100.000 de camioane suplimentare, ceea ce reprezintă o creștere de 10,7%. „Țintele climatice sunt realizabile”, spune Michail Stahlhut, CEO al Grupului Hupac. „În comparație doar cu transportul rutier, am economisit mediul cu 1,5 milioane de tone de CO2 și am redus consumul de energie cu 17 miliarde de megajouli – pe lângă faptul că am scutit drumurile de transportul a 21 de milioane de tone de mărfuri. Ne facem partea prin furnizarea unui service și gestionarea rețelei într-un mod eficient, ecologic.” Certificarea de performanță de mediu este disponibilă online pentru clienții Hupac Intermodal.”
Toate segmentele de transport au contribuit la dezvoltarea pozitivă în 2021 într-o măsură comparabilă. Traficul transalpin a crescut cu 11,8%, ceea ce se datorează în special utilizării cu succes a coridorului de 4 metri prin Gotthard. În traficul non-transalpin (+10,4%), segmentele de sud-est și sud-vest ale Europei s-au dezvoltat dinamic. În transportul maritim de containere, ERS Railways, o companie din grupul Hupac, a compensat pierderile de trafic legate de pandemie din anul precedent și a generat o creștere satisfăcătoare a volumului, în ciuda volatilităților continue.
Evoluția pozitivă a traficului nu se datorează doar redresării economice din ultimul an, ci și interesului tot mai mare al logisticii pentru soluții competitive, ecologice de transport pe calea ferată. „Cu servicii de încredere, putem îndeplini așteptările industriei și putem transfera în continuare volume semnificative către transportul feroviar”, spune Michail Stahlhut. „Precondiția este o calitate stabilă. Acest lucru necesită o mai bună gestionare a lucrărilor de construcție astăzi și în următorii ani și decenii, în special pe coridorul Rin-Alpin. Perturbații și ineficiențe precum cele din a doua jumătate a anului 2021 nu trebuie să se repete.”
Pentru următorii ani, Hupac anticipează un interes semnificativ pentru transportul combinat ca o contribuție la atingerea obiectivului net zero de climă. În următorii ani, Hupac își va consolida oferta pe piața de bază a transportului transalpin prin Elveția și va lucra pentru îmbunătățirea productivității pentru a compensa reducerea subvențiilor. Alte zone cheie de dezvoltare sunt sudul Italiei, Spania, estul și sud-estul Europei. Programul de investiții pentru următorii cinci ani prevede 300 milioane CHF pentru terminale, material rulant și sisteme IT.
Foto&info: HUPAC GROUP