Polonia – PKP Intercity vrea să echipeze 104 locomotive cu sistemul ERTMS

Polonia - PKP Intercity vrea să echipeze 104 locomotive cu sistemul ERTMS

PKP Intercity anunță că a depus o cerere de cofinanțare la Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE) pentru a obține o cofinanțare la suma de 4,24 milioane EUR (aproximativ 19,5 milioane PLN) pentru a dota peste 100 de locomotive cu echipamente ale Sistemului European de Management al Traficului Feroviar (ERTMS).

În prima etapă, cererea depusă de PKP Intercity în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei 2021-2027 (MIE 2) a fost evaluată pozitiv de Ministerul Fondurilor și Politicii Regionale. Propunerea este acum în așteptarea evaluării de către Comisia Europeană. Decizia Comisiei privind selectarea proiectelor pentru cofinanțare este planificată pentru luna iunie a acestui an. PKP Intercity intenționează să strângă 4,24 milioane de euro (aproximativ 19,5 milioane PLN) pentru cofinanțarea ERTMS în perioada 2022-2026.

Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE) pentru noua perspectivă financiară 2021-2027 a fost instituit în iulie 2021 printr-un regulament al Uniunii Europene. Principalele obiective ale MIE sunt construirea, dezvoltarea, modernizarea și completarea rețelelor transeuropene în sectoarele transporturilor, energiei și digital. Bugetul pentru transporturi este de 25,8 miliarde EUR, din care 12,83 miliarde EUR reprezintă un pachet financiar global disponibil pentru toate țările UE. În sectorul transporturilor, acțiunile care sprijină sistemele telematice de implementare a aplicațiilor pentru transporturi, inclusiv Sistemul european de management al traficului feroviar (ERTMS), sunt eligibile pentru sprijin financiar din partea Uniunii în temeiul prezentului regulament.

Introducerea consecventă a ERTMS aduce calea ferată în lumea digitală. Sistemul permite călătorii mai rapide și sigure, precum și circulația trenurilor pe rețelele feroviare ale țărilor individuale, fără a fi nevoie să se instaleze și să se cunoască sistemele naționale. Folosind fonduri de la CEF, 104 locomotive vor fi echipate cu dispozitive ERTMS, ceea ce va consolida flota PKP Intercity în următorii câțiva ani.

Fondurile din Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE) reprezintă una dintre mai multe surse de finanțare pentru strategia extinsă de investiții a PKP Intercity, cu o perspectivă până în 2030. Ca parte a acesteia, compania va aloca 27 de miliarde PLN pentru materialul rulant modern și depourile ecologice. Alte surse de finanțare includ: fonduri proprii, decontarea fondurilor obținute în cadrul Programului Operațional Infrastructură și Mediu 2014-2020 (POIiŚ), utilizarea creditului acordat de Banca Europeană de Investiții, fonduri din programul Fonduri Europene pentru Infrastructură, Climă, Mediu (FEnIKS), fonduri din Planul Național de Reconstrucție, emisiuni de obligațiuni și împrumuturi pentru investiții.

PKP Intercity este cel mai mare operator feroviar polonez, care asigură comunicarea între orașele mari și centrele turistice populare din țară, conectează centrele mai mici cu aglomerările și, de asemenea, permite călătorii confortabile în jurul Europei, oferind rezidenților unui număr tot mai mare de orașe și orașe accesibilitatea transportului. Ca parte a strategiei extinse de investiții „PKP Intercity – Railway of Large Investments”, până în 2030 Compania va aloca 27 de miliarde PLN pentru materialul rulant modern și depouri ecologice. În 2030, întreaga flotă PKP Intercity va fi nouă sau modernizată, ceea ce va asigura un nivel ridicat de siguranță și confort la rulare.

Foto&info: PKP Intercity531 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *