Global Climate City Challenge sprijină proiectele de acțiune climatică din întreaga lume

Global Climate City Challenge sprijină proiectele de acțiune climatică din întreaga lume

La Conferința Internațională privind acțiunea în domeniul climei – ICCA 2019 – în Heidelberg, în Germania, Pactul Global al primarilor pentru climă și energie și Banca Europeană de Investiții au anunțat cele 20 de orașe alese ale Global Climate City Challenge.

Lansat la summit-ul Global Climate Action din San Francisco în septembrie 2018, Global Climate City Challenge își propune să consolideze asistența tehnică și finanțarea proiectelor de acțiune în domeniul schimbărilor climatice, în special în orașele din Africa, Asia și America Latină, precum și în vecinătatea UE. Pe lângă adaptarea și atenuarea climatică, sprijinul va ajuta orașele să creeze locuri de muncă, reducând în același timp facturile la energie, îmbunătățind calitatea aerului, gestionând administrarea durabilă a deșeurilor și a apelor uzate și sprijinind rezistența.

Provocarea a primit 145 de propuneri de proiecte de la 103 autorități locale și subnaționale și 2 consorții din 43 de țări. Primele 6 orașe ale căror proiecte vor fi susținute de asistență tehnică și finanțare vor fi anunțate la Summit-ul ONU privind acțiunile climatice din New York, pe 23 septembrie.

Global Climate City Challenge este o inițiativă comună a Pactului Global al primarilor pentru climă și energie, reprezentând peste 9.000 de orașe din șase continente și Banca Europeană de Investiții, cea mai mare bancă publică internațională din lume și în colaborare cu rețelele locale și globale , inclusiv ICLEI – Guvernele locale pentru durabilitate și C40 Cities Climate Leadership Group. FELICITY, un program de asistență tehnică pentru proiecte de infrastructură cu emisii scăzute de dioxid de carbon în orașele conduse împreună cu Corporația Germană pentru Cooperare Internațională (GIZ), va contribui, de asemenea, la provocare.


Foto: Banca Europeană de Investiții

560 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *