Germania – Solaris a livrat primele Urbino mild-hybrid în Hanau

Germania - Solaris a livrat primele Urbino mild-hybrid în Hanau

Marți, 8 februarie 2022, operatorul de transport urban Hanauer Straßenbahn GmbH a primit primele două autobuze Solaris Urbino mild hybrid. În conformitate cu contractul încheiat în aprilie 2021, un total de 16 vehicule cu tracțiune mild hybrid, inclusiv nouă autobuze de 12 metri și șapte de 18 metri, vor fi livrate la Hanau. Livrările vor fi finalizate în 2023.

Autobuzele folosesc tehnologie mild hybrid. Vehiculele de acest tip sunt o propunere atractivă în clasa de autobuze cu emisii scăzute. Un motor cu ardere internă de 220 kWh este susținut de o „mașină electrică” (48 V) care funcționează ca generator de energie. Astfel reduce efortul de pe motorul cu ardere, ceea ce are ca rezultat economii de combustibil și emisii de evacuare mai mici. Soluția mild hybrid marchează o evoluție naturală în tehnologia de recuperare a energiei. Se foloseste mai ales in timpul a doua activitati de conducere: accelerare si franare. În special, în timpul frânării regenerative, energia este recuperată și stocată într-un dispozitiv de stocare a energiei. Acesta este apoi utilizat atunci când motorul este supus unei solicitări mai mari, de exemplu în timpul acceleraţiei. În acel moment, mașina acționează ca un motor electric.
Autobuzele mild hybrid Urbino 12 destinate Hanauer Straßenbahn GmbH sunt vehicule cu emisii reduse și echipate foarte confortabil, cu soluții de ultimă oră care facilitează utilizarea lor. Siguranta maxima este asigurata, printre altele, de sistemul MobilEye Shield+. Permite eliminarea unghiului mort și alertează șoferul cu privire la orice pietoni și bicicliști care, dintr-o dată, se apropie de vehicul. Trei camere, o cameră orientată spre înainte și două camere amplasate pe părțile laterale ale vehiculelor, alertează șoferul de fiecare dată când este detectat un obiect neașteptat în vecinătatea autobuzului. Operatorul Hanauer Straßenbahn GmbH a optat, de asemenea, pentru o cabină închisă a șoferului pentru a asigura confortul de lucru complet pentru șofer și pentru a minimiza circulația aerului între cabină și habitaclu. În plus, în timpul călătoriei, pasagerii vor beneficia de iluminat LED modern, porturi de încărcare USB încorporate și aer condiționat.

Hanauer Straßenbahn GmbH este un client obișnuit al Solaris. În ultimii nouă ani, operatorul din Hanau a primit 42 de autobuze ale familiei Urbino de la producătorul de autobuze. Urbino 12 mild hybrid livrate în această săptămână sunt primele vehicule de acest tip nu doar în Hanau, ci în toată Germania. Acest model cu emisii reduse lansat în 2020 și-a găsit clienți și în Spania și Polonia.

FOTO&INFO: SOLARIS BUS368 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *