Primăria Sectorului 6 preia calea ferată de la Gara Cotroceni și Pasaj Lujerului de la CFR pentru realizarea unei promenade pietonale

Primăria Sectorului 6 a aprobat o hotărâre prin care lansează un proiect de colaborare cu CFR Infrastructură, pentru preluarea liniilor de cale ferată din zona Strada Fabricii, Pasaj Lujerului, Lujerului, Gara Cotroceni, pentru realizarea unei zone de promenadă.
Astfel s-ar putea realiza o subtraversare rapidă a pasajului Lujerului, prin spațiul pe unde se afla linia abandonată de cale ferată. Linia realiza legătura între Gara Cotroceni, Pasaj Lujerului și complexul industrial din zona Semănătoarea. De asemenea, aici exista o legătură cu depoul de metrou.
Mai jos o scurtă galeria foto cu zona Lujerului în data de 06.11.2017, către intrarea în Pasajul Lujerului este linia care merge la Gara Cotroceni.

CFR pregateste reabilitarea garii istorice din Curtea de Arges
CFR Marfa castiga un contract în valoare de 29 de milioane de euro pentru transportul carbunelui la CET Govora
CFR Calatori a atribuit contractul pentru reparatii la automotoarele Malaxa
Foto: Andrei Marian

5.558 Vizualizări

3 thoughts on “Primăria Sectorului 6 preia calea ferată de la Gara Cotroceni și Pasaj Lujerului de la CFR pentru realizarea unei promenade pietonale

 1. Nu ma inteles de ce nu poate face si primaria sect 6 ceva logic cu acest traseu.
  Ei ar putea scoate metroul afar din pasajul lujerului si a ajunge pana la Cotroceni? Pote reabilita lina Cf care exista intre centura Bucurestiului de Cale Ferata care ajunge paralel cu Iuliu Maniu pana la Cotroceni la Golden Blitz -ul faimos!????
  De ce nu se poate realiza in zona depoului militari si a celui de la metrou pe bulev prewciziei pana in centura CF care are ramificatii active cu linia existenta, un TERMINAL INTERMODAL unde se poate lasa masina si apoi pleca cu trenul sau metroul usor pana la cotroceni de unde se ia metroul magistrala 5 pana in inima Capitalei si de acolo oriunde cu metroul?
  Apoi se poate face pelungierea Bd-lui Timisoara peste centura in Domensti si se poate duce tramvaiul pana la judetum Ilfov? De ce d-na primar vrea tramvai doar pana la pasajul de la Domensti si nu vrea si aici unde poate chiera trece cu un nou pod? fara giratie la nivel ci normal?

  Se vrea a face ceva, cum a si Capitalele vestice – tren pana in inima oraselor, sub si sprateran c ce exista in loc sa fie demolate de prostiii de la primaria 6 unde se faca numai bani din borduri, stalpi din granit imensi, morminte pe centrul bulevardelor, fantani pe langa parcul Crangasi, tipografie sa glorifice minunata realizare a lu mutu care are ceva cu pamantu?
  A facut si el un tronsonel de baad pt autobuz pe bd. Iuliu Maniu pe un sen care ste bun dimineata dar insficeinet!!!
  Trebuie sa il faca de la Autogara Militari pana la Controceni, pe ambele sensuri, dimineata este util spre centrul Bucurestiului si dupa-amiaza este urtil spre iesierea din Bucuresti.
  Deci, fac ceva pana la capat sau doar bete cu bani f multi?

 2. Da are perfecta dreptate domnul care scrie despre demolare și montare de borduri fintini pe banii contribuabililor (Oare cui sa descoperi? societățile care produc Borduri și mini stabilopozi plantați pe locurile de pe trotuare ?)Un control Neanunțat din parte celor de la anticorupție și a celor de la Fisc corecți și cinstiți ce v

  1. Pasajul Cfr Lujerului e similar.cu aluche in Madrid. Putea sa conecteze trenul cu metroul acolo. Dar cred ca in 2100. Madridul are aceeasi centura feroviara similara cu Bucurestiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *