Franța – Metropola Nantes a fost nominalizată pentru premiile UITP cu o rută de autobuz electrificată

Franța - Metropola Nantes a fost nominalizată pentru premiile UITP cu o rută de autobuz electrificată

Premiile UITP sunt cele mai râvnite premii din domeniul transportului public și recunosc cele mai ambițioase și inovatoare proiecte din ultimii doi ani în orașe și regiuni de pe tot globul.

La categoria „Excelență operativă și tehnologică”, premiul este acordat unui proiect care demonstrează performanțe remarcabile în domeniul transportului public și/sau pentru tehnologiile utilizate pentru asigurarea unui transport sigur și eficient.

Unul dintre nominalizații din această categorie este clientul HESS, Nantes Métropole din Franța, mai precis, e-busway-ul lor. Această rută de autobuz este 100% electrică. Utilizează vehicule de tip HESS lightTram 25 TOSA. Sistemul de autobuze electrice HESS din Nantes constă din 22 de autobuze bi-articulate și stații de încărcare rapide de-a lungul rutei. Traseul leagă centrul istoric al orașului Nantes de municipalitățile de la sud de Loare și are o capacitate de peste 40.000 de pasageri pe zi.

Pentru juriu, acesta a fost un proiect puternic pentru calitatea serviciilor, performanța operațională și tranziția de mediu.

UITP este asociația internațională pentru transportul public și, ca grup de interes global, reprezintă aproximativ 2.500 de companii și producători de transport regional și urban din 80 de țări. Companiile de transport dintre membrii UITP angajează aproximativ 850.000 de persoane și operează 313.000 de vehicule.

Foto&info: HESS304 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *