Finlanda – VR FleetCare va asigura mentenanța celor 60 de noi locomotive Stadler ale grupului VR în următorii 10 ani

Finlanda - VR FleetCare va asigura mentenanța celor 60 de noi locomotive Stadler ale grupului VR în următorii 10 ani

VR FleetCare, o companie finlandeză de întreținere a materialului rulant, a semnat un acord cu VR Group privind întreținerea noilor locomotive diesel Stadler. Perioada acordului este de 10 ani, iar acordul intră în vigoare în 2023 când locomotivele intră în trafic comercial. Locomotivele reprezintă cea mai recentă tehnologie de locomotivă diesel și sunt semnificativ mai ecologice decât locomotivele diesel mai vechi. Acordul acoperă cele 60 de locomotive comandate și întreținerea unor posibile locomotive opționale între 2023 și 2033. Odată cu decizia, tot parcul de locomotive al VR Group va fi întreținut integral de VR FleetCare.

Conform contractului de întreținere, VR FleetCare este responsabil pentru întreținerea și repararea locomotivei Dr19 în conformitate cu programul de întreținere. Acordul acoperă, de asemenea, piesele de schimb și gestionarea materialelor. Obiectivele sunt un nivel ridicat de utilizare și întreținere de înaltă calitate a echipamentelor.

„Deși negocierile au fost dure, VR FleetCare a făcut în cele din urmă o ofertă competitivă și are un nivel ridicat de expertiză în întreținerea locomotivelor. VR FleetCare este, de asemenea, responsabil în prezent pentru restul locomotivelor noastre. Locomotivele, care sunt aproape de două ori mai puternice decât vechile locomotive diesel, au emisii scăzute și pot fi alimentate și cu combustibili regenerabili”, spune Risto Kontiokoski, Vicepreședinte al managementului flotei de locomotive a VR Group.

Dr19 este un nou tip de locomotivă de la VR Group, fabricată special pentru traficul de marfă. Este, de asemenea, adaptat condițiilor dificile de iarnă din Finlanda. Doar puțin peste jumătate din rețeaua feroviară de 6.000 de kilometri și din zonele de manevră a Finlandei au fost electrificate. Deși rețeaua este în curs de electrificare, locomotivele diesel vor juca în continuare un rol important în următorii ani. Locomotivele vor intra în traficul comercial în 2023. Lucrările de întreținere vor fi efectuate la atelierele și halele de service ale VR FleetCare din jurul Finlandei.

Foto&info: VR FleetCare475 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *