FCC a finalizat construcția liniei 2 a metroului din Panama

Compania de construcții a grupului FCC a finalizat proiectul liniei 2 a metroului din Panama. Contractul a inclus inginerie de proiectare, lucrări civile, instalații și stații auxiliare, furnizarea și instalarea sistemului feroviar integral (inclusiv materialul rulant), precum și lansarea liniei. De asemenea, a fost inclusă construirea unei zone pentru parcarea și curățarea trenurilor, precum și o zonă de atelier pentru întreținerea preventivă și corectivă.

Linia are o lungime de 21 de kilometri de cale ferată și este formată din 16 stații cu peroane largi, oferind o acoperire și o protecție mai mare în sezonul ploios. În plus, ele sunt echipate cu panouri de aluminiu și luminatoare din policarbonat care vor funcționa ca economizoare de energie, datorită utilizării iluminatului natural. Este un proiect sigur, deoarece are proceduri speciale de supraveghere pe toată durata călătoriei, implementând sisteme automate de control.

FCC Construcción a executat prima linie a metroului din America Centrală, dezvoltând în prezent zona de interconexiune a liniei 2 a metroului Panama spre aeroportul internațional Tocumen. Linia 1 și linia 2 vor fi conectate prin construirea unui punct intermodal de transport în San Miguelito.

Proiectul, dezvoltat de FCC Construcción, este un adevărat exemplu de infrastructură socială. În timpul construcției sale au participat mai mult de 6.000 de muncitori, dintre care mai mult de 70% locuiau în comunitățile locale din zona șantierului. Mai mult de 98 de comunități și 48 de centre educaționale aflate pe tot parcursul proiectului au beneficiat de proiect, îmbunătățind astfel calitatea vieții a peste 500.000 de persoane din partea de est a Panamiei.Foto&info: FCC

866 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *