Elevii olimpici premiati de Sorin Oprescu

Astazi 23 ianuarie, la Gala Olimpicilor Internationali 2015, primarul capitalei Sorin Oprescu a oferit diplome IN HONORIS la 43 de elevi din Bucuresti, medaliati cu aur, argint si bronz la olimpiade internationale, la diverse discipline de invatamant.
Diplomele IN HONORIS reprezinta cea mai inalta distinctie a Municipalitatii si au fost acordate ca o recunoastere a rezultatelor de exceptie inregistrate de elevii bucuresteni, la olimpiadele internationale.
Pe langa diplomele IN HONORIS, Municipalitatea – prin Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret – ii va recompensa pe olimpici si cu o excursie la Barcelona, in luna martie a acestui an.
„In acest fel cinstim performanta in educatie. Ma bucur sa constat ca avem din ce in ce mai multi elevi olimpici. Ce s-a intamplat astazi, aici, sper ca este un bun exemplu si pentru celelalte structuri economico-sociale ale statului, sa incurajeze invatatura si educatia, in general, pentru a le da posibilitatea copiilor sa se dezvolte mai departe. Tocmai pentru ca sustinem performanta in educatie, continuam, si in acest an, cursurile gratuite de formare, la diverse discipline de invatamant, pentru peste 10.000 de elevi ai claselor V-XII.” Declara primarul Sorin Oprescu.

Astfel, dintre cei 43 de elevi olimpici internationali:
– 28 sunt medaliati cu aur: sapte la Olimpiada Internationala de Matematica, cinci la Olimpiada Internationala de Informatica, doi la Olimpiada Internationala de Fizica, un elev la Olimpiada Internationala de Chimie, opt la Olimpiadele internationale de Limbi Straine, patru la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene si un elev la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica;
– 10 sunt medaliati cu argint: cinci la Olimpiada Internationala de Matematica, trei la Olimpiadele Internationale de Limbi Straine, un elev la Olimpiada Internationala de Fizica si un elev la Olimpiada Internationala de Chimie;
– 5 sunt medaliati cu bronz: doi la Olimpiada Internationala de Matematica, un elev la Olimpiada Internationala de Informatica, un elev la Olimpiada Internationala de Fizica si un elev la Olimpiada Internationala de Limba Rusa.
Mai mult decat atat, zece dintre elevii premiati astazi au mai obtinut premii similare si la olimpiadele din anii trecuti.

Serviciul de presa al primariei capitalei

908 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *