Primul autobuz electric Mercedes-Benz eCitaro din lume a fost livrat în Hamburg

Primul autobuz electric Mercedes-Benz eCitaro din lume a fost livrat în Hamburg

Mercedes a livrat primul model de producție de serie a unui autobuz urban cu un sistem de acționare complet electric, Mercedes-Benz eCitaro, pentru compania de transport public Hochbahn AG din Hamburg, autobuz ce face parte dintr-o comandă pentru 20 de autobuze eCitaro.

eCitaro pentru Hamburger Hochbahn AG este primul dintr-o comandă mare pentru 20 de autobuze eCitaro, cea mai mare singură comandă unică pentru autobuze cu sistem de acționare complet electric de la un furnizor de transport german. Înainte de aceasta, Hamburger Hochbahn AG a analizat mai multe concepte diferite pentru autobuzele urbane cu sisteme electrice de acționare pe parcursul mai multor ani. Începând cu anul 2020, Hamburger Hochbahn AG intenționează să achiziționeze autobuze fără emisii de gaze.

Hamburger Hochbahn AG operează în jur de 1000 de autobuze pe 111 linii. Mercedes-Benz eCitaro este primul autobuz urban complet electric care a fost dezvoltat și fabricat în Germania. Liniștit și lipsit de emisii de pe șosea, este un pas important pe calea reducerii emisiilor, în special în orașe și alte zone construite. Impresionează cu o tehnologie inovatoare, mai ales cu unitatea termica unica, esențiala pentru autobuzele electrice. Reduce consumul de energie și, la rândul său, mărește autonomia. De exemplu, o pompă de căldură care economisește energie încălzește componentele interioare, iar componentele radiante de căldură sunt conectate unul la celălalt. Pachetele modulare de baterii au o capacitate totală de până la 243 kWh. Acestea sunt răcite la o temperatură ideală în eCitaro, ceea ce duce la o încărcare maximă, o capacitate maximă utilizabilă și un ciclu de viață lung. Bateriile sunt reîncărcate utilizând un conector la garaj.

Bateriile alimentează cele două motoare electrice instalate la butucul roții. Designul elegant al eCitaro este un alt motiv pentru care se deosebește de alte autobuze. Arată că acest lucru este evident un Citaro foarte special. Versiunea cu trei uși pentru Hamburger Hochbahn AG se mândrește cu o gamă largă de echipamente cu faruri LED, LED-uri exterioare și interioare, inclusiv iluminare ambientală în salon, un sistem de avertizare pentru închiderea ușilor cu bandă roșie cu LED-uri, ESP și Programul electronic de stabilitate.Foto&info: Daimler

1.478 Vizualizări

1 thought on “Primul autobuz electric Mercedes-Benz eCitaro din lume a fost livrat în Hamburg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *