Turcii de la Durmzalar și românii de la Pașcani au ofertat tramvaie noi pentru Ploiești, Galați și Brăila

Turcii de la Durmzalar și românii de la Pașcani au ofertat tramvaie noi pentru Ploiești, Galați și Brăila

MDRAP a lansat în luna ianuarie licitația pentru „Achiziționarea de 40 tramvaie cu lungimea de cca. 18m destinate transportului public urban de călători”, destinate transportului public din orașele Galați, Brăila și Ploiești. Astfel, lotul de 40 de tramvaie va fi repartizat astfel: Galați – 10 tramvaie, Brăila – 10 tramvaie și Ploiești – 20 de tramvaie. Valoarea totală a contractului este de 320 milioane de lei. La licitație, termenul de depunere a fost iunie 2019, ofertele fiind depuse de ELECTROPUTERE VFU PASCANI și DURMAZLAR MAKINE SAN. VE TIC A.S.. Atribuirea contractului va avea loc până la finalul anului.

Noile tramvaie sunt destinate prin caietul de sarcini publicat pe SEAP, următoarelor rute: Brăila – linia 21, Galați – linia 39, Ploiești – liniile 101 și 102. Tramvaiele trebuie să fie noi, să corespundă legislației naționale în vigoare și normelor europene cu privire la zgomot, să fie confortabile, cu podea 100% coborâtă pe toată suprafața disponibilă pentru pasageri, acționate în curent alternativ, cu echipamente electronice de putere și comandă cu microprocesor, cu recuperare de energie la frânare, cu viteza maximă de circulație de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră. Alimentarea tramvaielor se realiza de la firul aerian existent (conductor de cupru cu secțiunea de 100 mm2), prin intermediul unui pantograf.Foto: mobilitate.eu

1.833 Vizualizări

5 thoughts on “Turcii de la Durmzalar și românii de la Pașcani au ofertat tramvaie noi pentru Ploiești, Galați și Brăila

 1. Salut,

  Ce tramvai pot cei de la ELECTROPUTERE VFU PASCANI sa produca?
  Stiu ca s-au ocupat de modernizarea de tramvaie dar nu si de productie.

  1. Nene George, confunzi productia cu modernizarea. Si modernizarea este, la un moment dat, tot productie. Probabil voiai sa te referi la productie noua. Mai cerceteaza. Mai vorbim.

   1. Ok, puteti va rog sa-mi spuneti ce productie noua au cei de la ELECTROPUTERE VFU PASCANI?
    Urmaresc cu mare interes subiectul tramvaielor in Romania dar in afara de Astra Vagoane Calatori Arad care poate sa construiasca (nu sa modernizeze) de la zero doua tipuri de tramvaie Autentic si Imperio (fabricat sub licenţa cumpărată de la Siemens) , nu am auzit si nu am gasit pe site-ul companiei ceva legat de un tramvai nou.

 2. haide Pasacani!
  Desi, ca si George nu gasesc nimic legat de productie, la Electroputere Pascani.
  Poate ca oferta depusa a fost in colaborare: Durmzalar + Pascani?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *