DHL a implementat serviciul de curierat cu tramvaiul în orașul german Schwerin

DHL a implementat serviciul de curierat cu tramvaiul în orașul german Schwerin

Grupul Deutsche Post DHL a început pe 28 octombrie transportul de colete cu tramvaiul în capitala statului Mecklenburg-Pomerania de Vest. De acum încolo, aproximativ 450 de colete DHL vor fi transportate în fiecare zi lucrătoare pe noua linie specială din zona orașului. Călătoria suplimentară începe la ora 11:17 la depoul Haselholz și se oprește la stațiile de la Kieler Straße, Platz der Freiheit și Hegelstraße. Tramvaiul este unul adaptat special pentru serviciul de curierat și nu efectuează transport de călători. La opriri, transporturile sunt distribuite la statiile de ambalare. Cu acest concept inteligent, se economisesc emisiile și se reduce traficul în centrul orașului. Pachetele sunt livrate la depozit într-o manieră neutră în CO2 cu ajutorul unui StreetScooter alimentat cu energie electrică verde.

Inițiativa este un proiect comun cu capitala statului Schwerin și operatorul local de transport public. Face parte din proiectul „Traficul de livrare al viitorului pentru capitala statului Schwerin”, care își propune să implementeze concepte ecologice pentru traficul de curierat până în 2035.

Wilfried Schumann, director de filială Deutsche Post pentru Mecklenburg-Pomerania de Vest: „Un proiect minunat. Tramvaiul de colete din Schwerin face posibil să experimentăm ceea ce muncim din greu și în ceea ce credem cu fermitate: logistică și servicii maxime ecologice, durabile și inovatoare, de interes general pentru oamenii din regiune. Sunt încântat că partenerii noștri au reușit să demareze acest proiect-pilot la nivel german la Schwerin.”

Primarul din Schwerin, Rico Badenschier, subliniază: „Schwerin se confruntă cu provocarea unei proiectări durabile a traficului de curierat. Tramvaiul de colete sprijină eforturile noastre de a trece la transportul public. Cu acest proiect, care este unic în Germania, dobândim experiență că poate fi de mare importanță pentru multe alte municipalități.”

Pentru Bernd Nottebaum, șeful departamentului de mediu, trenul de colete este doar începutul. „În timpul dezvoltării conceptului, multe alte sugestii inovatoare de la companii, logisticieni și cetățeni ai capitalei statului au fost reunite în mai multe ateliere. În următorii doi ani, acestea pot fi examinate în a doua fază a proiectului și testate cu finanțare federală. ”

DHL a implementat serviciul de curierat cu tramvaiul în orașul german Schwerin

Wilfried Eisenberg, Managing Director NVS, a declarat în timpul ceremoniei de deschidere: „Tramvaiul este de bază în Schwerin și conectează acest oraș în mod durabil, îl reunește și face acest lucru în mod fiabil și electric de 114 ani. Și poate transporta mai mult decât oameni. Cu o bună conexiune între oameni și idei, coletele au, de asemenea, un loc sigur în tramvai. Combinarea unei opriri la oprire cu preluarea sau livrarea coletelor se încadrează în conceptul nostru de a fi un furnizor de servicii de mobilitate modern și durabil.”

Schweriner Paketbahn se încadrează perfect în strategia de sustenabilitate ecologică a Deutsche Post DHL. Grupul este deja cel mai ecologic furnizor de servicii poștale și de colete din Mecklenburg-Pomerania de Vest: cu o flotă de livrare electrica de aproape 500 de vehicule și biciclete electrice de marfă, în special triciclete și biciclete electrice. Aceasta înseamnă că scrisorile și coletele sunt deja livrate fără emisii de CO2 în aproximativ o treime din districtele de livrare.

Niciun alt furnizor de servicii logistice din Germania nu investește atât de mult în durabilitate ca Deutsche Post DHL Group. Numai în acest an, aproximativ 600 de milioane de euro vor fi alocați pentru electromobilitatea și construirea sau transformarea spațiilor comerciale ecologice, cum ar fi punctele de livrare fără CO2. Pentru a deveni mai ecologice în transportul între centrele de colete și de scrisori, divizia Post & Parcel Germany va achiziționa și peste 400 de camioane alimentate cu (bio)gaz în următorii doi ani. Și cu noile produse „GoGreen Plus”, compania oferă clienților posibilitatea de a controla și reduce în mod activ emisiile de CO2 generate în timpul transportului și de a selecta în mod special transportul feroviar ecologic.

Foto&info: Deutsche Post AG

1.018 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *