A fost aprobată desființarea Autorității Metropolitane de Transport București aflată în subordinea Ministerului Transporturilor

A fost aprobată desființarea Autorității Metropolitane de Transport București aflată în subordinea Ministerului Transporturilor

Guvernul României a aprobat desființarea Autorității Metropolitane de Transport București (AMTB) aflată în subordinea Ministerului Transporturilor. Odată cu aprobarea deciziei se desființează Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti – denumită în continuare A.M.T.B., instituţie publică cu personalitate juridică, din subordinea Ministerului Transporturilor, potrivit prezentei ordonanțe de urgență, cu respectarea legislației în vigoare privind persoanele juridice de drept public.

De la data desființării A.M.T.B., atribuţiile referitoare la înfiinţarea, autorizarea, organizarea, exploatarea, gestionarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public rutier local de călători pe raza administrative-teritorială a Municipiului București și a Județului Ilfov se exercită, cu respectarea principiului autonomiei locale, de către Consiliul General al Municipiului București și Consiliul Județean Ilfov. Acestea pot exercita atribuțiile respective direct și/sau, în conformitate cu legislația în vigoare, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, structură de cooperare cu personalitate juridică de drept privat și statut de utilitate publică, constituită prin asocierea unităților administrative-teritoriale respective.

Drepturile și obligațiile ce revin A.M.T.B. prin proiectul european în derulare, din acte normative, convenții, înțelegeri, protocoale, memorandumuri sau acorduri izvorâte din activitatea A.M.T.B., se exercită, cu respectarea principiului autonomiei locale, de către Consiliul General al Municipiului București și Consiliul Județean Ilfov. Acestea pot exercita atribuțiile respective direct și/sau, în conformitate cu legislația în vigoare, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov.

Întreaga ordonanță poate fi analizată pe siteul Guvernul României (document .pdf)Foto: Andrei Marian

977 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *