Construcția căii ferate către aeroportul Otopeni a fost blocată în instanță

A fost semnat contractul de realizare a liniei de tren către aeroportul Otopeni cu termen de execuție de 14 luni

Curtea de Apel BUCUREŞTI a blocat în data de 11.10.2019 proiectul de construcție a căii ferate către aeroportul Otopeni, după ce mai multe firme din zona viitoarei linii au contestat în instanță proiectul. Urmează noi termene în instanță. Mobilitate.eu așteaptă o poziție a CFR SA legată de blocarea lucrărilor, dacă este vorba doar de tronsonul vizat de reclamația în instanță, sau dacă lucrările vor fi oprite pe tot tronsonul în execuție.

Construcția căii ferate către aeroportul Otopeni a fost blocată în instanță

Tip solutie: Admite cererea de suspendare
Solutia pe scurt: Admite cererea de suspendare formulată de reclamantele Mărişoiu Roxana Gabriela şi Societatea COMTEL FOCUS SA. Suspendă executarea Hotărârii nr. 558/2009 privind aprobarea amplasamentului şi a declanşării procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere aflat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti – Faza I: Racord c.f. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti”, de pe raza unităţii administrativ-teritoriale Otopeni, judeţul Ilfov, adoptată de pârâtul Guvernul României, până la pronunţarea instanţei de fond. Respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare formulată de reclamanţii AIRPORT RETAIL PARK OTOPENI SRL, DONGO BV REAL ESTATE SRL, DANERIDGE ROMÂNIA SRL, ART PACK SRL, CENTRAL ICE RINK SRL, FUNDAŢIA ŢIRIAC şi MARIANA IANCU Executorie de drept, conform art. 14 alin.4 din Legea nr. 554/2004. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de declarare a căii de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 11.10.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 572/2019 11.10.2019
Foto: CFR SA

905 Vizualizări

1 thought on “Construcția căii ferate către aeroportul Otopeni a fost blocată în instanță

  1. Linia oricum nu era gata pana in mai cum nu vor fi gata nici stadioanelor.Poate Ghencea…din ce am inteles pe lista ar fi cel de la Ploiești stadionul si miza ar în funcție de cat de repede vin din noile autobuze pt a putea asigura legaturi dinspre si in spre centrul capitalei cu Gara si aeroporturile ca din ce am inteles va fi deschis din cel din Băneasa cu ocazia Euro 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *