Competițiile sportive importante pentru publicul din România se văd la TVR

Calificările în următorul tur al cupelor europene de fotbal se joacă la TVR. Microbiștii vor putea urmări la Televiziunea Română meciurile celor de la Viitorul, FCSB, Dinamo și Astra, pentru accederea în play-off Champions League, respectiv Europa League.

Consiliul de Administrație (CA) al TVR a aprobat, în ședința de astăzi, achiziționarea, cu titlu exclusiv pe piața media din România, a partidelor Viktoria Plzen — FCSB și Viitorul — APOEL Nicosia din turul 3 preliminar al Champions League, respectiv dubla manșă Dinamo — Athletic Bilbao și returul Astrei Giurgiu cu ucrainienii de la Oleksandria, din turul 3 preliminar al Europa League.

Membrii CA au decis și cumpărarea drepturilor tv pentru Jocuri Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud (februarie 2018, Pyeongchang) și a Jocurilor Olimpice de Vară 2020 din Tokyo, Japonia.
‘Suntem mândri că am reușit să negociem și să putem oferi în continuare telespectatorilor Jocurile Olimpice, atât pe cele de Iarnă, cât și pe cele de Vară. Difuzarea acestor competiții reprezintă o tradiție pentru TVR, pe care ne bucurăm să o păstrăm’, declară Irina Radu, Președinte-Director General al TVR. ‘În plus, prin achiziționarea meciurilor pe care echipele de club românești le joacă în cupele europene, vrem să ne revanșăm față de iubitorii fotbalului care au suferit când, din cauza problemelor financiare, am pierdut drepturile TV pentru unele competiții’, a mai adăugat PDG al TVR.

În această săptămână, miercuri, 26 iulie, Viitorul lui Hagi dispută meciul tur în compania ciprioților de la APOEL Nicosia, pentru ca, a doua zi, joi, 27 iulie, să avem Dinamo — Athletic Bilbao. Săptămâna viitoare, emoțiile revin odată cu partidele retur: pe 2 august, Viktoria Plzen — FCSB, iar pe 3 august: Athletic Bilbao — Dinamo și Oleksandria — Astra Giurgiu.

Foto: Wikipedia

572 Vizualizări