Comisia Europeană finanțează 39 de proiecte din transport și mobilitate cu 245 milioane de euro prin programul Horizon 2020

China deține cea mai mare flotă de autobuze electrice din lume cu peste 9500 unități intrate în trafic la fiecare 5 săptămâni

INEA a semnat acorduri de finanțare pentru 39 de proiecte selectate pentru finanțare în cadrul a două apeluri Horizon 2020, mobilitate pentru creștere și respectiv pentru transportul rutier automatizat. Acestea vor primi un total de 243,8 milioane de euro. Majoritatea fondurilor, aproximativ 200 de milioane de euro, vor merge la 36 de proiecte selectate în cadrul mobilității pentru creștere economică.

Suma rămasă va ajunge la trei proiecte în cadrul transportului rutier automatizat. Se preconizează că proiectele vor utiliza cercetarea și inovația privind echipamentele și sistemele pentru vehicule, nave și nave maritime, care le vor face mai inteligente, mai curate, mai sigure și mai automatizate. Proiectele se vor concentra, de asemenea, pe cercetarea privind siguranța utilizatorilor de drumuri, mobilitatea durabilă în zonele urbane și „mobilitatea electrică inteligentă” în orașe, îmbunătățirea performanțelor sistemelor logistice și rezistența și optimizarea infrastructurii de transport. Se așteaptă ca acestea să își înceapă activitatea până cel târziu la 1 septembrie 2018. Ca exemple, următoarele proiecte fac parte din cele 39 finanțate:

Proiectul GreenCharge va împuternici orașele și municipalitățile să facă tranziția la emisii zero și mobilitate durabilă. Acesta va utiliza modele și tehnologii de afaceri inovatoare și va oferi orientări pentru implementarea și funcționarea eficientă a infrastructurii de încărcare pentru vehiculele electrice cu costuri eficiente și cu succes. Inspirat de ideile din economia de împărțire, modelele de afaceri se vor concentra pe permiterea mutualizării capacității excesive a SRE private, a instalațiilor private de tarifare și a bateriilor vehiculelor electrice parcate. Implementări pilot se vor desfășura la Barcelona, Bremen și Oslo pentru a demonstra și evalua abordarea propusă.

Proiectul HANDSHAKE sprijină integrarea eficientă a soluțiilor integrate de ciclism dezvoltate cu succes de Amsterdam, Copenhaga și Munchen, capitalele ciclismului și alergătorii de ciclism de renume mondial, la 10 capitale viitoare de ciclism: Bordeaux Metropole, Bruges, Cadiz, Dublin, Helsinki , Cracovia, Greater Manchester, Riga, Roma și Torino. Obiectivele strategice ale proiectului sunt: să inspire crearea sau perfecționarea viziunilor holistice de ciclism și a abordărilor concrete de transfer; să încurajeze adoptarea unei culturi de planificare multidisciplinară pentru a consolida viitoarele politici și investiții în domeniul ciclului de pescuit; pentru a permite ciclismului să devină un element-cheie al transportului urban; pentru a îmbunătăți modalitatea și siguranța ciclului de pescuit; pentru a valorifica potențialul ciclului de ciclism ca instrument critic de reducere a congestiei; pentru a stimula ciclismul pentru a îmbunătăți sănătatea publică; pentru a stimula creșterea economică. HANDSHAKE se așteaptă să îmbunătățească atractivitatea cu bicicleta cu + 52% și competitivitatea cu 17%, trecerea ca. 60.000 de persoane în ciclism, cu o frecvență de utilizare a bicicletelor de 34%, niveluri de trafic reduse cu 6,34% și economii de CO2 de -3,706,000 kg CO2 / an.



Foto: Andrei Marian

952 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *