Cluj Napoca este primul oras din Romania care a cumparat autobuze electrice

Azi a fost semnat acordul cadru privind achizitionarea a 30 de autobuze electrice, cu firma Solaris. Primele 11 autobuze electrice vor fi livrate, potrivit contractului, in maxim 9 luni de la semanrea contractului subsecvent (cel tarziu martie 2018). Banii pentru aceste 11 autobuze provin din fonduri elvetiene (85%) si buget local (15%). Urmatoarele 19 autobuze urmeaza sa fie achizitionate din fonduri locale si europene.
Autobuzele au o capacitate de 78 de locuri, dotate cu Wi-Fi, camere video, aer conditionat si platforma joasa pentru persoane cu dizabilitati.

Autobuzele au o garantie de 5 ani, costurile de mentenanta si piese de schimb fiind asigurate de firma castigatoare, Solaris. De asemenea, autobuzele au o autonomie de 105 km si vor fi incarcate in 13 statii lente si rapide. Incarcarea lenta dureaza 6 ore, iar cea rapida 10 minute.
Pretul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 euro.

„Dorim pe aceasta cale sa oferim clujenilor un transport de calitate, modern, european, ecologic, nepoluant si sa crestem numarul autobuzelor in vederea incurajarii utilizarii transportului in comun,” declară Emil Boc, primarul orașului Cluj Napoca.

Foto: Solaris Bus via Emil Boc

740 Vizualizări