Cluj Napoca testează sistemul Bosch Tram Forward Collision Warning pe un tramvai de ultimă generație produs de Astra Arad

Primarul Municipiului Cluj anunță că a participat la invitația partenerilor de la CTP – Compania de Transport Public Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și ai Centrului de inginerie Bosch la evenimentul de prezentare al ultimului sistem de siguranță pentru transport public cu tehnologii avansate pentru asistența vatmanilor dezvoltate în Cluj. A fost prezentat rezultatul unui parteneriat în cadrul ecosistemului de inovare clujean – între administrația publică, mediul privat și universități – pentru dezvoltarea unui sistem de siguranță de ultimă generație în industria mobilității.

Este vorba despre un un sistem anticoliziune – TFCW 2.0 / Tram Forward Collision Warning – care să asiste vatmanii în situații critice, sporind siguranța călătorilor CTP și ai altor participanți la trafic. Sistemul a fost implementat pe unul din cele mai moderne tramvaie din Cluj, un tramvai Astra Imperio produs de Astra Arad cu licență Siemens. Sistemul Bosch folosește tehnologii similare cu cele din industria auto și a fost instalat pe un prim tramvai pentru teste, cercetare în parteneriat cu studenții și specialiștii UTCN și dezvoltarea producției, fiind în prima fază a implementării. Practic tramvaiul funcționează ca un laborator pentru dezvoltarea viitoarelor generații ale sistemului.
Util în special în condiții de vizibilitate redusă, sistemul îl avertizează în timp util pe conducător cu privire la obstacolele de pe șine. Acest lucru le permite vatmanilor să evite accidentele, respectiv să reducă în mod semnificativ daunele.

Sistemul TFCW este deja utilizat cu succes în peste 1500 de tramvaie din mai multe orașe din SUA, Australia, Germania, Olanda, Cehia, Ungaria, de către diferitele companii de transport.

Foto&info: Primăria Cluj Napoca

1.098 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *