Clubul Feroviar Republica Ploiești a organizat una din primele expoziții de modelism feroviar din Ploiești (32 poze)

În zilele de 22 și 23 iunie 2019, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova și Clubul Feroviar Republica Ploiești au organizat evenimentul de modelism și cultură feroviară „Poftiți în Vagoane”, unul din cele mai mari și primele de acest tip organizat vreodată în Ploiești. În cadrul expoziției au fost instalate peste 30 de module feroviare ale cluburilor de modelism, ce au totalizat peste 70 de metri de șine pe care au circulat mai multe garnituri impresionante, printre care una de tip RO-LA dar și garnituri ce imită materialul rulant feroviar din România. În cadrul expoziției statice au putut fi văzute modele feroviare și nu numai, aduse de modeliști și cluburi de modelism din toată țara.

O piesă inedită a fost locomotiva 41-054, aflată încă în curs de reparație, machetă la scara aproximativă 1:15 realizată la depoul Brașov în urmă cu mai bine de 20 de ani, locomotiva fiind în curs de reparație de către Clubul Feroviar Republica Ploiești.

Din partea atelierului Andrei Marian, au fost prezente 3 machete de locomotive EA, DA și LDH, expuse de Vest Trans Rail, produse în perioada 2015-2017.

Mobilitate.eu a realizat o sesiune foto la eveniment, după cum urmează:

Foto: mobilitate.eu

2.386 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *