CFR SA licitează proiectele de modernizare a stațiilor Neptun, Ciulnița, Mangalia și Costinești
Transport

CFR SA a atribuit contractele pentru reparația liniilor pe ruta Constanța – Mangalia

CFR SA a atribuit contractul pentru „Lucrări de ȋntreţinere şi reparaţie linii CF (preţ inclus material, manoperă şi utilaje) linia 813 Constanţa-Mangalia – linii curente”, în valoare de 1,7 milioane lei și un termen de execuție de 4 luni, până cel târziu la finalul anului. Lucrările presupun înlocuirea traverselor din lemn necorespunzătoare cu traverse din beton armat T13, în aliniament, şi cu traverse din beton T18 şi T29 cu supralărgire, în curbe, precum şi înlocuirea materialului marunt aferent, în scopul asigurării funcţionării normale, continue şi în condiţii de siguranţă a transportului feroviar pe aceste linii. Contractul a fost atribuit firmei Consal Trade Srl.

De asemenea, a fost atribuit contractul pentru „Lucrări de ȋntreţinere şi reparaţie linii CF, în stațiile Mangalia, Neptun, Costinești”, în valoare de 685 mii lei, firmei Consal Trade Srl. Lucrările presupun înlocuirea traverselor necorespunzătoare cu traverse din lemn normale și speciale pentru aparate de cale și cu traverse din beton armat T13, T13s, precum și a materialului mărunt aferent, în scopul redeschiderii/ ridicării restricțiilor de viteză la viteza stabilită și asigurării funcționării normale, continue și în condiții de siguranță a transportului feroviar pe linii CF din stația Mangalia, Neptun, Costinești.


Foto: mobilitate.eu

250 Vizualizări

One comment

  1. Se face lucrare de mantuiala. Reparatie cu T13 o traversa depasita tehnic ; suprafata de rezemare mica stabilitate redusa. Cel putin T17 trebuia utilizata daca B70 nu e agreata (desi este omologata si utilizata pe coridoarele europene) . Facand aceasta reparatie de mantuiala o eventuala cerere de finantare europeana nu va fi acceptata. Si uite asa ne tragem la gioale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *