CFR Marfă anunţă semnarea unui contract pentru transportul de carbune cu Primaria Iasi

Ministerul Transporturilor acuză un posibil prejudiciu de 19 milioane lei la CFR Marfă în cadrul unei licitații pentru transportul cărbunelui

CFR Marfă transmite ca a semnat cu Primăria Iasi contractul pentru transportul a cca.140.000 tone cărbune energetic pe relatia Depozit COMVEX Constanta Port- Statia Constanta Port Zona C- Municipiul Iasi – Centrala Termica si Electrica Holboca.

Transportul a fost câştigat în urma unei licitatii deschise organizată în data de 16.09.2022, la care au participat 2 operatori de transport feroviar.

Derularea acestui transport va consolida veniturile societăţii şi poziţia CFR Marfă pe piaţa transporturilor feroviare de marfă. Pe primele 8 luni 2022 societatea şi-a crescut cifra de afaceri cu aprox. 25% concomitent cu diminuarea cu 32,2% a pierderilor faţă de aceeasi perioadă a anului trecut, reuşind să valorifice oportunităţile de piaţă ce au apărut odată cu declanşarea conflictului din Ucraina.

De asemenea, societatea a recuperat din cota de piaţă pierdută în favoarea altor operatori, astfel încât la nivelul semestrului I 2022 deţine o cotă de piaţă de 29,6% la mărfuri transportate, în creştere de la 27,4% cât avea în sem. I 2021.

CFR Marfa a realizat în anul 2021 cca. 90% din transporturile de carbune de pe calea ferată, deţinând astfel un rol strategic în asigurarea cărbunelui necesar funcţionării sistemului energetic naţional în contextul crizei energetice ce ameninţă Europa.

760 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *