CFR Călători va moderniza 30 de locomotive EA cu ERTMS finanțate prin PNRR pentru coridoarele feroviare modernizate

PNRR pentru România a fost aprobat, astfel CFR Călători va putea continua proiectul de modernizare a locomotivelor electrice EA, urmând ca 30 de locomotive să fie modernizate pentru coridoarele feroviare spre Constanța, Brașov și Curtici. Locomotivele vor fi repartizate depourilor București Călători, Brașov și Arad, pentru a deservi trenurile care circulă pe rutele vizate. Locomotivele urmează să fie echipate cu ERTMS, dedicat coridoarelor modernizate.

În prezent CFR Călători a modernizat la Reloc un lot de 9 locomotive, fiind așteptată aprobarea PNRR pentru a demara procedurile de licitație ce vor duce la continuarea proiectului.

Conform PNRR „În ce privește ERTMS on-board acesta va exista pe toate cele 32 de automotoare nou achiziționate, respectiv pe cele 30 de locomotive modernizate. Costul total estimat este de 104 milioane Euro defalcat astfel: Echipamentul ERTMS On-Board reprezintă o componentă digitală importantă în ceea ce privește comanda, controlul și managementul materialului rulant. Instalația ERTMS On-Board pentru locomotivele electrice (30 bucăți), ramele electrice (EMU – 20 bucăți) și ramele electrice cu hidrogen (HEMU – bucăți) este compus din echipament GSM (radio și antena), echipament EVC (European Vital Computer), echipament DMI (Driver Man Interface), unitatea de interfață a trenului (TIU), echipament radar, accelerometru, antenă eurobalise, Unitatea de înregistrare (JRU)”Foto: mobilitate.eu

1.845 Vizualizări

1 thought on “CFR Călători va moderniza 30 de locomotive EA cu ERTMS finanțate prin PNRR pentru coridoarele feroviare modernizate

  1. Foarte buna inițiativa, dar ar fi bine sa vedeți rezultatul Proiectul Pilot ERTMS Buftea Brazi, unde s-au echipat 6 locomotive EA 60 seria 477 si a fost un esec. Locomotivele nu au fost certificate având foarte mari probleme practic din cauza frânei de serviciu care nu poate fi comandata de OBU ETCS locomotiva nu poate frâna la timp omorând oameni in bariera de exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *