CFR Călători continuă proiectul locomotivelor dedicate anului Centenar

CFR Călători continuă proiectul de vopsire a locomotivelor în tema tricolor, primăvara acestui an aducând în parcul circulant și primele locomotive EA vopsite în această tematică. Intenția companiei este ca fiecare depou să dețină cel puțin două locomotive de acest tip, din modelele diesel și electrice. Anul 2017 a adus astfel primele locomotive diesel vopsite în aceste culori, pentru depourile București Călători (GM 1298) și Iași (GM 1227), prezentate la acea dată pe site.

În prezent, la capitolul locomotive electrice, sunt în circulație EA1 465 a depoului Suceava și EA 680 a depoului Cluj Napoca. În prezent, este în pregătire a treia locomotivă din această serie, EA 734, a depoului Ploiești, care urmează să iasă la drum in maxim două luni.

Totuși, prima locomotivă în tema tricolor a CFR Călători a fost lansată în anul 2010 de Softronic Craiova, fiind model Phoenix, din cele două unități achiziționate de CFR Călători.

Foto&info: Andrei Marian/CFR Călători

3.120 Vizualizări

1 thought on “CFR Călători continuă proiectul locomotivelor dedicate anului Centenar

  1. Cred ca ar trebui vopsite in dungi orizontale si culoarea rosie in partea de jos. Olteanu Danut din comanesti, fan CFR din 1956.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *