CFR Călători crește în 2022 bugetul de reparații și modernizări având 600 de vehicule cu scadență depășita

CFR Călători caută propunerea tehnica de reparație și modernizare a halei RR din depoul Brașov

In proiectul de buget al CFR Călători pe anul 2022, compania propune cheltuieli pentru investiții în valoare de 241,4 milioane lei, în creștere cu 86,3 milioane lei față de cele preliminate/realizate la data de 31.12.2021, creștere care se datorează necesității efectuării unor reparații la materialul rulant motor, având în vedere, atât vechimea acestuia cât și asigurarea condițiilor de calitate, regularitate și siguranță a circulației pe calea ferată.

Pentru respectarea Normativelor Tehnice în vigoare și pentru asigurarea condițiilor de calitate, regularitate și siguranță a circulației, este necesară executarea reparațiilor programate la vehiculele cu termenul de scadență depășit, respectiv 600 vehicule.

Reparațiile care sunt scadente în anul 2022, sunt în număr mai mare decât cele din anul 2121 iar executarea lor este deja planificată pentru cele mai importante vehicule din parcul societății, respectiv pentru automotoarele DESIRO SR20D, pentru locomotivele diesel-electrice LDE 2100 CP dotate cu instalaţie încălzire tren, pentru locomotivele diesel-hidraulice LDH 1250 CP dotate cu grup încălzire tren şi pentru locomotivele electrice. În concluzie, necesarul de fonduri pentru asigurarea întregului program de mentenanță și reparații planificate la locomotive, automotoare și agregate, este de 905 milioane lei.
Conform proiectului „Suma bugetată pentru anul 2022, la capitolul “Cheltuieli cu reparații și întreținere este de 218.000 mii lei. În același timp au fost programate și reparații de natura investițiilor la materialul rulant, care majorează valoarea de inventar cu suma de 148.462 mii lei. Cheltuielile cu amortizarea mijloacelor fixe sunt estimate la valoarea de 402.000 mii lei. Reparațiile care majorează valoarea de inventar a materialului rulant, se vor înregistra pe cheltuieli cu amortizarea, pe durata cuprinsă între două reparații capitale, conform normativelor în vigoare.”

Foto: mobilitate.eu929 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *