CFR Călători prezintă cea mai modernă locomotivă modernizată la SCRL Brașov și noua generație de vagoane AVA200. Acestea vor circula pe trenurile de Constanța și Brașov

CFR Călători prezintă cea mai modernă locomotivă modernizată la SCRL Brașov și noua generație de vagoane AVA200. Acestea vor circula pe trenurile de Constanța și Brașov

CFR Călători a prezentat noua generație de material rulant modernizat, în pregătirea marilor modernizări ce sunt deja în derulare pentru 55 locomotive electrice, 20 locomotive diesel și 139 vagoane de călători. Astfel, astăzi au fost prezentate vagoanele din noua generație realizată prin modernizarea vechilor AVA200, acestea fiind transformate în vagoane salon. Vagoanele fac parte dintr-un lot de 6 vagoane 21-91, de clasa 2a, ce vor fi puse în funcțiune în scurt timp pe trenurile București – Constanța și București Brașov, unde vor asigura tracțiunea cele mai noi locomotive modernizate și ieșite din reparații planificate de la Reloc Craiova și SCRL Brașov.

Vagoanele au fost modernizate în conformitate cu standardele UE, la SC Atelierele CFR Grivița, prin programul investițional derulat în regim propriu de către CFR Călători.

Caracterisitici vagon 21-91 modernizat:
– Mobilier nou, fotolii cu spătare rabatabile asemenea celor din avion.
– Sistem de informare a pasagerilor, cu display-uri atat in interiorul vagonului, cât și în exteriorul vagonului;
– Dispozitiv SOS – respectiv călătorul poate lua legătura cu mecanicul de locomotivă în situații de urgență.
– Sistem de detecție a incendiilor (detector de fum și stingător).
– Uși laterale cu sistem de închidere/deschidere selectiva (deblocarea selectivă a ușilor de către mecanicul de locomotivă, pe partea cu peronul, similar cu sistemul închidere/deschidere a ușilor de la metrou). Acest sistem se va regăsi și pe materialul rulant al CFR Călători modernizat prin programul de investiții finanțat din fonduri PNRR (139 de vagoane și 75 de locomotive).
– Instalație de climatizare.
– Toalete ecologice.
– Viteza maximă de circulație este de 200 Km/h.

Loocomotiva EC 3400 kW prezentată, 43-0119, este cea mai nouă locomotivă modernizata la SCRL Brașov, fiind și prima modernizare realizată după foarte mult timp la uzina din Brașov. Modernizarea locomotivei 43-0119 este prima dintr-o serie mai mare, finanțată atât de CFR Călători, cât și prin PNRR. La Brașov vor fi modernizate 17 locomotive EC 3400 kW și 20 de locomotive FAUR LDH ce vor fi transformate în locomotive electrice cu baterii.

Locomotiva electrică tip EC de 3400 KW
– Viteza maximă de circulație 160km/h;
– Reglaj pe joasă tensiune (fără sistem graduator-selector);
– Convertizoare statice pentru alimentare servicii auxiliare;
– Automat programabil (calculator de bord) comandă tracțiune și servicii auxiliare;
– Instalație supraveghere video interior-exterior;
– Instalație pentru deschiderea selectivă a ușilor.

De asemenea, a fost prezentată și locomotiva Phoenix 473-003, produsă în 2010 la Softronic Craiova și ieșită recent din reparație planificată de la Reloc Craiova.
– Viteza maximă de circulație 200 Km/h;
– Reglaj pe joasă tensiune (fără sistem graduator-selector);
– Convertizoare statice pentru alimentare servicii auxiliare;
– Automat programabil (calculator de bord) comandă tracțiune și servicii auxiliare.

Foto: mobilitate.eu13.377 Vizualizări

1 thought on “CFR Călători prezintă cea mai modernă locomotivă modernizată la SCRL Brașov și noua generație de vagoane AVA200. Acestea vor circula pe trenurile de Constanța și Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *