CFR Călători vrea un nou brand vizual pentru noile garnituri de tren realizate cu materialul rulant modernizat prin PNRR

CFR Călători pregătește licitația pentru reparația planificată a locomotivei Transmontana 480-001

CFR Călători a lansat pe SEAP consultarea pieței pentru „obtinerea unor puncte de vedere in legatura cu cerintele caietului de sarcini atasat in vederea intocmirii caietului de sarcini si estimarea valorii in vederea achizitionarii „Serviciului de proiectare grafică pentru identitate vizuală a CFR Călători””, ce are ca scop realizarea unei noi identități vizuale pentru oferta comercială, vagoanele și locomotivele modernizate prin PNRR. CFR Călători derulează în prezent proiectul de modernizare a 55 de locomotive electrice, 20 de locomotive LDH electrice de manevră și 139 de vagoane, ce vor compune o nouă serie de garnituri care vor fi alocate trenurilor IR care circulă pe coridoarele TEN-T din România. Conform CFR Călători, atât vagoanele cât și locomotivele vor fi redirecționate către un număr limitat de depouri și revizii, pentru a deservi cât mai eficient trenurile și magistralele TEN-T.

Conform caietului de sarcini pentru consultarea pieței, se caută un nou brand pentru CFR Călători și proiectul de investiții, pe tot materialul rulant ce se va moderniza în programul finanțat prin PNRR, prin stabilirea tuturor graficelor și culorilor pentru schemele de vopsire. Schemele de vopsire vor fi realizate pentru a realiza o unitate vizuală în cadrul garniturilor de tren, atât locomotivele cât și vagoanele din proiect urmând să aibă o schemă unitară, adaptabilă indiferent de compunerea acestora. Singurele elemente diferite sunt cele care vor diferenția clasa vagoanelor și categoria de locomotivă. Excepție vor fi locomotivele LDH convertite în locomotive electrice cu acumulatori, ce vor fi utilizate exclusiv pentru activități de manevră și vor avea o schemă diferențiată. Ca identitate, toate locomotivele și vagoanele vor avea logoul Uniunii Europene, textul „Finanțat de Uniunea Europeană NextGenerationEU”, sigla Guvernului României și logoul PNRR. Ca realizare vizuală, schemele trebuie să fie minimaliste cu elemente geometrice.

Conform caietului de sarcini, trenurile modernizate prin acest proiect vor fi garnituri exclusive, ce nu se vor amesteca cu alte vagoane, locomotive, având compunerea mixtă formată din locomotivă + 4 vagoane de dormit + 4 vagoane cușetă + vagoane clasa 2a + 2 vagoane clasa 1a + 1 vagon bar-bistro, numărul acestora urmând să varieze în funcție de garnitură.

Vagoanele de clasa 1a se vor evidenția față de vagoanele de a două printr-o linie orizontală galbenă trasată pe toată lungimea, în zona superioară a vagonului. Vagoanele de clasa 2a cu spații speciale pentru PMR, biciclete/schiuri vo fi evidențiate printr-o linie albă trasată în zona superioară a vagonului, dar doar în zona alocată spațiilor speciale. Ușile tuturor vagoanelor vor avea o cromatică diferită față de restul schemei. Mai mult, toate elementele schemei grafice și de identitate vizuală trebuie să țină cont de manualul de identitate vizuală al PNRR.

Foto: mobilitate.eu



2.339 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *