Centru de biciclete în Parcul Titan

Consiliul Local al Sectorului 3 a adoptat „Proiectul de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare dintre Sectorul 3 al Municipiului București și Asociația Green Revolution în scopul finanțării și realizării în comun a proiectului I’VELO”.

În urma încheierii protocolului de colaborare, Primăria Sectorului 3 și Asociația Green Revolution vor deschide în Parcul Titan primul centru I’VELO pentru închirierea de biciclete din sector. Centrul va avea disponibile 150 de biciclete, care vor putea fi închiriate zilnic, pe baza actului de identitate. Tinerii până în 16 ani și pensionarii vor avea acces gratuit timp de două ore pe zi.

Pentru implementarea proiectului Primăria Sectorului 3 pune la dispoziția Asociației Green Revolution un spațiu de 100 mp în Parcul Titan (zona Calul Titanilor). De asemenea, sprijină buna desfășurare a proiectului prin asigurarea utilităților și obținerea autorizațiilor necesare.

În baza protocolului de colaborare, Asociația Green Revolution va pune la dispoziție bicicletele și va amenaja din fonduri proprii centrul de închiriere, asigurând buna funcționare a acestuia.
Prin acest proiect Primăria Sectorului 3 și Asociația Green Revolution își propun să formeze o comunitate de utilizatori și promoteri ai bicicletei și la nivelul Sectorului 3. Și aici sunt necesare promovarea, respectiv crearea infrastructurii pentru ca mersul pe bicicletă să devină o obișnuință. Propunerea de implementare a acestui proiect vine în contextul în care Bucureștiul este în clasamentul celor mai poluate capitale europene, iar autoritățile sunt obligate să ia măsuri urgente în acest sens. Folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de deplasare este o soluție de luat în calcul în orice Plan de Transport Urban Durabil prin avantajele pe care le prezintă, respectiv reducerea aglomerației, a poluării și a emisiilor care provoacă încălzirea globală.

„I’VELO” este cel mai important proiect de bike-sharing din România, având misiunea de a aduce treptat bicicleta în viața urbană, atât ca modalitate de recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului înconjurător.

1.075 Vizualizări