Cehia – Ostrava pune în funcțiune cea mai mare flotă de autobuze electrice din țară

Cehia - Ostrava pune în funcțiune cea mai mare flotă de autobuze electrice din țară

Începând cu luna mai, 24 de autobuze electrice noi cu tehnologie OppCharge, adică cu încărcare continuă, sunt puse treptat în funcțiune de către Compania de Transport Public Ostrava (DPO). O altă nouă infrastructură de încărcare a fost realizată și pentru autobuzele electrice de la terminalul Hranečník din Slezská Ostrava, care va deservi prima parte a autobuzelor aduse. Implementarea tuturor celor 24 de autobuze electrice noi va produce cu până la 700 kg mai puține emisii de dioxid de carbon pe an în comparație cu autobuzele cu GNC.

Operatorul își continuă astfel angajamentul de mediu „Diesel-Free”, pe care l-a declarat în primăvara anului trecut, spunând că nu va mai cumpăra niciun autobuz diesel și că ar putea implementa doar vehicule cu propulsie ecologică în funcționarea sa zilnică normală.
Valoarea totală a livrării celor 24 de autobuze electrice Solaris, inclusiv a sistemelor de încărcare Siemens este de 308 milioane CZK fără TVA. Majoritatea costurilor vor fi cofinanțate din fonduri ale Uniunii Europene.

La 1 ianuarie 2022, în flota operatorului existau 292 de autobuze, dintre care 227 erau GNC și 8 erau autobuze electrice. La sfârșitul anului 2022, RPD se va avea 227 de autobuze CNG și 32 de autobuze electrice.

Foto: DPO

Începând cu 3 mai 2022, Mobilitate.eu a lansat Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde puteti vedea noutati in timp real despre proiectele de infrastructura si mobilitate din România și din afară și vă puteți inscrie pentru a discuta pe baza acestora și puteti contribui cu informatii despre orice tema de interes din domeniul mobilitatii. Inscrierea si calitatea de membru sunt gratuite si nelimitate, singura conditie fiind respectarea unui regulament simplu si usor de parcurs.985 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *