Caravana TIFF: trei seri de cinema în centrul Brașovului

Piața Sfatului din centrul Brașovului se va transforma în cinema în aer liber timp de trei zile, între 18 și 20 august, când Caravana TIFF face o oprire în oraș pe traseul ei prin țară. Începând cu ora 21.30, brașovenii se vor bucura de trei dintre cele mai noi filme din selecția Festivalului Internațional de Film Transilvania, cel mai amplu eveniment de gen din România.
Primul film care va rula pe ecranul uriaș instalat în Piața Sfatului, vineri, 18 august, este câștigătorul Premiului Publicului Cinepub la TIFF 2017. Documentarul Planeta Petrila, regizat de Andrei Dăscălescu, vorbește despre o lume care dispare — orașul minier din Valea Jiului — și despre un artist, Ion Barbu, care se încăpățânează s-o mențină vie.

Sâmbătă, e rândul unei istorii de dragoste care se întinde pe decenii și care a fost filmată parțial în Transilvania: Povestea iubirii, cea mai nouă producție semnată de Radu Mihăileanu, o ecranizare a bestseller-ului cu același nume. Pe marele ecran, nume precum Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould, alături de actori români. Seara de duminică e rezervată unei dive a muzicii, care a fascinat generații întregi. Filmul biografic Dalida trece prin viața și cariera celei care a vândut peste 130 de milioane de discuri în întreaga lume și a avut un sfârșit tragic, în 1987.
Intrarea este liberă.Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov.
Program 18-20 august | Piața Sfatului, 21.30
Vineri, 18 august
Planeta Petrila (r. Andrei Dăscălescu) | România, 80′
În orașul minier Petrila, un fost miner devenit artist și activist se folosește de artă și absurd pentru a opri autoritățile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din țară. Va reuși? Premiul Publicului pentru film românesc Cinepub la TIFF 2017.
Trailer: https://goo.gl/xHrTKL

Sâmbătă, 19 august
Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu) Franța, Canada, România, SUA, 134′
New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăiește rememorând marea iubire a vieții sale. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma își dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeșul ei coleg de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo și pe tânăra Alma. Și cu toate acestea… Cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat parțial în Transilvania!
Trailer: https://goo.gl/rNcLFa

Duminică, 20 august
Dalida (r. Lisa Azuelos) | Franța, 124′
Un film biografic emoționant bazat pe viața legendarei cântărețe Dalida. Născută în Cairo, a devenit celebră în anii ’50, cântând în franceză, spaniolă, arabă, ebraică, germană și italiană. A jucat în filmul A șasea zi, al lui Youssef Chahine. În 1987 s-a sinucis în Paris, după ce a vândut mai bine de 130 de milioane de discuri în întreaga lume.
Trailer: https://goo.gl/aR9Bsp
Ajunsă la a opta ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania, peste 30.000 de spectatori urmărind filme în aer liber anul trecut, între lunile iulie și septembrie.Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff
*** Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.
Susținut de: Staropramen, UPC, Romgaz
Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov
Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți
Partener de monitorizare: mediaTRUST

Sursa foto: www.facebook.com/caravanatiff

804 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *