Oficialii din România și Bulgaria au vizitat podul Calafat-Vidin în vederea promovării interconectării celor două țări

Oficialii din România și Bulgaria în vederea promovării interconectării celor două țări

Pe 29 mai, membrii Comisiei Europene (Reprezentanța din România), ambasadele statelor membre ale UE în România, ministrul afacerilor externe al României, precum și membrii Oficiului economic și comercial al Ambasadei României în România, au făcut o vizită la podul Calafat-Vidin, construit de FCC Construcción și inaugurat în 2013.

Scopul vizitei constă în proiectarea, de către Comisia Europeană, a unei imagini pozitive a contribuției fondurilor UE la dezvoltarea economică a statelor membre. Prin urmare, acest proiect de infrastructură finanțat de UE este unul luat ca exemplu, deoarece caracterul său emblematic a facilitat interconectarea a două state membre europene, România și Bulgaria. Biroul Economic și Comercial al Ambasadei Spaniei din România, printre serviciile pe care le oferă, oferă sprijin companiilor în internaționalizarea acestora pe piața românească.

Podul Calafat-Vidin, construit de Grupul FCC, conectează Bulgaria cu România și reprezintă un progres important în comunicațiile între cele două țări. Noul pod are o lungime de 1,9 kilometri, cu unicitatea combinării traficului rutier și feroviar. Ambele orașe sunt astfel interconectate prin intermediul a patru benzi rutiere, o bandă de biciclete și două trotuare pentru pietoni și servicii, pe lângă calea ferată. FCC a făcut, de asemenea, accesul feroviar și rutier la pod, care a inclus o nouă stație de transport de marfă, reabilitarea stației de pasageri existente și 17 kilometri noi de cale ferată.

Proiectul Ministerului Transporturilor, Informatiilor, Tehnologiei și Comunicațiilor din Bulgaria este o axă de comunicații care facilitează traficul de marfă și pasageri între sudul Europei (Grecia, Macedonia și Turcia) și nordul continentului (Germania, Polonia, Cehia Republica Slovacă și Ungaria), fără a trebui să treacă prin țări care nu sunt membre ale UE. În plus, podul Vidin-Calafat reprezintă o economie importantă de timp pentru deplasarea între cele două țări.Sursa: FCC Group

1.339 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *