Bugetul PMB pe 2022 prevede proiectarea a 55 km de linii noi de tramvai și modernizarea a 50 km de linii existente

Bugetul PMB pe 2022 prevede proiectarea a 55 km de linii noi de tramvai și modernizarea a 50 km de linii existente

Publicat în cursul zilei de 16.02.2022, proiectul de buget pe anul 2022 al PMB prevede mai multe proiecte destinate infrastructurii tramvaielor, proiecte ce au fost propuse și aprobate pentru finanțarea prin PNRR în anul 2021. Astfel, sunt prevăzute 42,8 milioane lei pentru documentația de avizare a lucrărilor și proiectele tehnice în vederea lansării licitațiilor de execuție pentru 50,2 km de linie de tramvai existentă. Este vorba de 16 proiecte pregătite din anul 2021 și avizate pentru finanțarea prin PNRR, ce prevăd modernizarea a aproape tot restul rețelei de tramvai nemodernizate din oraș.

Bugetul PMB pe 2022 prevede proiectarea a 55 km de linii noi de tramvai și modernizarea a 50 km de linii existente

Alte 79,5 milioane lei sunt prevăzute pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru extinderea cu 55 km a liniilor de tramvai, printre acestea vor fi proiecte deja cunoscute, precum noua linie Ghencea – Pasaj Domnești aflată deja în pregătire prin lucrările la Prelungirea Ghencea, apoi noua linie Bulevardul Timișoara – Centura de Vest, proiect pregătit odată cu lucrările de modernizare și extindere a liniei de tramvai și a bulevardului Timișoara de la Valea Cascadelor. De asemenea o altă linie pentru care deja este început proiectul prin realizara primului tronson de șosea, estea cea care unește Strada Brașov de Șoseaua Alexandriei, străpungerea rutieră fiind deja realizată aproape 40%, cu spațiu prevăzut pentru linia nouă de tramvai.
O altă linie de tramvai aflată în discuții și prevăzută în PMUD este cea care va lega Pantelimon de Lacul Tei și Pipera, prin Doamna Ghica, unde discuțiile în spațiul public au fost legate de modul de construcție al pasajului, acesta în final fiind prevăzut constructiv cu posibilitatea construcției liniei noi de tramvai.
Foto: mobilitate.eu690 Vizualizări

1 thought on “Bugetul PMB pe 2022 prevede proiectarea a 55 km de linii noi de tramvai și modernizarea a 50 km de linii existente

  1. Cel mai probabil va fi treaba ca la autostrăzi,se vor face licitațiile pe genunchi,pe repede înainte,firme avem care sa faca mai ales străine si prin vara,cel tarziu in toamna vom avea 1-2 tronsoane intrate în modernizare.Prin titan se vorbește deja de linia 40 care ar urma sa intre in modernizare.Posibil si 55-ul…cele două sa fie începutul si dupa mai vedem.Eu asa cred ca se va intampla…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *