Bugetul municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat

Consiliul Local a aprobat in ședința din data de 21 martie 2017, bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2017. Acesta este in cuantum de 1 miliard 350 de milioane de lei, cu aproximativ 16% mai mare decat cel pe anul precedent. In luna martie au avut loc 2 dezbateri publice privind acest proiect, iar in perioada 24 februarie -10 martie 2017, proiectul a stat in consultare publica pe site-ul primariei, in vederea punerii la dispozitia cetatenilor interesati.

Principalele prioritati strategice ale bugetului sunt urmatoarele:
1. Planificarea multianuala a proiectului conform Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca.
2. Mentinerea facilitatilor privind investitiile si locurile de munca in Municipiul Cluj-Napoca.
3.Sustinerea municipiului nostru ca si centru national si international de Inovare, Cercetare si IT.
4. Solutii la principala provocare a orasului: decongestionarea traficului.
5. Cluj-Napoca: orasul cu cel mai inalt standard de calitate a vietii in Romania.
 
De asemenea, potrivit scrisorii adresate de catre Executivul Primariei cetatenilor municipiului, principalele prioritati pentru anul 2017 sunt urmatoarele: 
1. Demararea unui nou program multianual de modernizare a infrastructurii rutiere care sa cuprinda si strazile din noile extinderi ale orasului.
2. Introducerea in circulatie a 8 noi troleibuze si achizitia publica a altor mijloace de transport in comun noi: 50 de autobuze, 6 garnituri de tramvai si 10 autobuze electrice.
3. Crearea de benzi dedicate pentru transportul in comun pe axa est-vest, intre Bulevardul 21 Decembrie 1989 si Calea Motilor. 
4. Mentinerea gratuitatilor la transportul in comun pentru pensionari, studenti si elevi.
5. Finalizarea unui parking suprateran si inceperea lucrarilor de constructie la cel putin 3 noi parkinguri.
6. Pentru cartiere curate, se vor initia lucrarile de amenajare a primelor 40 de platforme subterane de colectare selectiva a deseurilor menajere.
7. Atragerea de finantari europene pentru reabilitarea termica a cel putin 30 de noi blocuri.
8. Finalizarea etapei a doua a reabilitarii Pietei Unirii si pietonalizarea laturii de vest.
9. Dezvoltarea unui sistem public de ingrijire la domiciliu a persoanelor varstnice, bolnave, vulnerabile sau singure.
10. Deschiderea unei crese pe str. Donath nr. 238, inceperea constructiei unei crese pe str. Gr. Alexandrescu nr. 47A si modernizarea cresei de pe Septimiu Albini nr. 91.
11. Mentinerea alocarilor pentru educatie prin investitii in scoli, oferirea de burse sau programul „Scoala dupa scoala”. 
12. Extinderea capacitatii Salii Polivalente la peste 9.300 de locuri, urmand sa gazduim Campionatele Europene de Gimnastica si o grupa a Campionatului European de Baschet Masculin.
13. Sustinerea activitatilor culturale, sportive si religioase din municipiu cel putin la nivelul anului anterior. in anul 2017 incepem implementarea programului cultural derulat de Casa Municipala de Cultura si de Asociatia „Centrul Cultural Clujean”. 
14. Digitalizarea activitatii administratiei. Orasul nostru va fi gazda celui mai important eveniment international in domeniul inovarii sustinut de Comisia Europeana, Conferinta „Open Innovation 2.0”.
15. Amenajarea a 3 noi parcuri pentru cainii cu stapan si extinderea Centrului destinat cainilor comunitari de pe strada Bobalnei.
16. Realizarea unui patinoar artificial in Parcul Central „Simion Barnutiu”.

Foto: Andrei Marian

916 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *