Budapesta primește alte 51 de tramvaie noi pentru liniile unde circulă doar tramvaie vechi. Urmează o licitație pentru alte 110 tramvaie

Budapesta primește alte 51 de tramvaie noi pentru liniile unde circulă doar tramvaie vechi. Urmează o licitație pentru alte 110 tramvaie

BKK Budapesta, operatorul de transport din capitala ungariei, anunță că anul acesta sosesc alte 51 de tramvaie din contractul cadru pe care operatorul îl are cu producătorul CAF. Conform comunicatului BKK, tramvaiele noi vor începe să circule pe linii unde până acum circulau doar tramvaie vechi, modernizând astfel parcul circulant cu tramvaie cu podea coborâtă și aer condiționat, facilități care nu existau până în prezent pe aceste trasee. Astfel, cele 51 de tramvaie vor începe să opereze pe liniile 2, 23, 24, 51A, 62 și 62A. Astfel, proporția tramvaielor cu podea coborâtă din rețea va crește la peste 40% față de 30% cât este în prezent, fiind încă multe trasee unde nu circulă deloc tramvaie cu podea coborâtă. La ora actuală din contractul cu CAF pentru 124 de tramvaie, au fost livrate 17 uități de 56 metri și 57 de 34 de metri, ultimele 51 urmând să fie varianta de 34 de metri.

Directorul de investiții al BKK, László Horváth, a subliniat: „Pe lângă cele 51 de tramvaie CAF care vor sosi în curând, urmează un nou contract: BKK lucrează deja la pregătirea unei licitații pentru până la 110 tramvaie noi, moderne. Datorită pregătirii tehnice și a consultărilor începute în 2022 și apoi unei proceduri de reglementare reușite, BKK a obținut omologarea preliminară de tip pentru caietul de sarcini la 29 ianuarie 2024. La achiziționarea de vehicule noi, este prioritar ca noile tramvai să aibă podea total coborâtă, aer condiționat și să fie interoperabile pe toată rețeaua din Budapesta”.

Cele peste o sută de tramvaie vor ajunge la Budapesta odată ce fondurile necesare vor fi disponibile pentru achiziționarea de vehicule noi. BKK, în calitate de operator de transport responsabil din Budapesta, a pregătit deja proiectul indiferent de disponibilitatea fondurilor și va face tot posibilul pentru a implica fonduri nerambursabile pentru a le permite celor care călătoresc în capitală să circule cu tramvaie moderne cât mai curând posibil. posibil. Planul este ca noile tramvaie să vină începând cu anul 2029.

Foto: mobilitate.eu920 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *