Bombardier va livra 175 tramvaie Flexity în Bruxelles

Bombardier va livra 175 tramvaie Flexity în Bruxelles

Bombardier Transportation și compania de transport din Bruxelles (STIB) au semnat un acord-cadru pentru furnizarea a până la 175 de tramvaie Bombardier FLEXITY. Valoarea totală a contractului-cadru este de până la aproximativ 480 milioane euro (586 milioane dolari SUA). Prima comandă fermă din cadrul acestui contract-cadru, semnată, de asemenea, pe 24 aprilie, este pentru 60 de tramvaie FLEXITY și este evaluată la aproximativ 169 milioane de euro (206 milioane dolari SUA). Semnătura contractului urmează anunțului făcut de STIB în data de 5 februarie, selectând Bombardier Transportation ca ofertant preferat.

Sébastien Ridremont, directorul de vânzări Benelux, Bombardier Transportation, a declarat: „Obiectivul nostru este de a satisface așteptările pasagerilor și de a convinge oamenii din Bruxelles să-și lase mașina în urmă și să aleagă opțiuni de mobilitate mai eficiente și mai ecologice. Aceste noi tramvaie FLEXITY sunt esențiale pentru a realiza acest lucru, deoarece vor îmbunătăți considerabil experiența pasagerilor cu acces la podea joasă, un interior spațios și un design sofisticat inspirat de Art Nouveau de Axel Enthoven. În ultimii 20 de ani, inginerii noștri au dezvoltat o cunoaștere aprofundată a rețelei de tramvaie din Bruxelles, informații care au permis Bombardier să propună soluția cea mai eficientă și mai prietenoasă cu rețeaua de tramvai „.Tramvaiele noi vor dispune de o serie de facilități cum ar fi o rețea de comunicații pentru pasageri cu afișaje LCD de mare contrast și un sistem de climatizare gestionat de senzori inteligenți. Luminile complete cu LED-uri vor reduce consumul de energie, în timp ce boghiurile BOMBARDIER FLEXX Urban 3000 vor asigura o călătorie fără probleme, cu vibrații și zgomote reduse. Cabina vatmanului oferă, de asemenea, sistemul de asistență, cea mai recentă tehnologie de siguranță care utilizează o gamă inteligentă de camere și senzori pentru detectarea pietonilor și a altor vehicule care se deplasează în apropierea tramvaiului.

Unele dintre noile tramvaie vor înlocui tramvaiele cu podea înaltă, în timp ce restul va fi utilizat pentru a crește flota și capacitatea STIB în timp ce autoritățile extind rețeaua. Până în prezent, Bombardier a livrat peste 400 de tramvaie către STIB, printre acestea se numără și tramvaiele mai vechi din seria PCC 7000 livrate în anii ’70, T2000 livrate în anii ’90 și cea mai recentă comandă pentru tramvajele T3000 și T4000 livrate între 2005 și 2015.

Foto&info: Bombardier Transportation

1.565 Vizualizări

3 thoughts on “Bombardier va livra 175 tramvaie Flexity în Bruxelles

    1. Deocamdată nici nu putea fi găsită vreo poza cu viitorul tramvai din Antwerp pentru ca designerul Axel Enthoven încă nu s-a apucat de lucru. Oricum nu cred ca se va îndepărta prea tare de stilul sau de la tramvaiele 3000/4000 sau metroul CAF (M6, M7), Avenio-ul lui Siemens sau Randstadtrail-ul Bombardier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *