Aeroporturile din Birmingham și Dublin aleg autobuzele electrice Volvo

Aeroporturile din Birmingham și Dublin aleg autobuzele electrice Volvo

Volvo Buses a primit contractul de furnizare a șase autobuze complet electrice la Aeroportul Birmingham din Marea Britanie. Pe lângă aceasta, Volvo Buses a primit, în cursul acestui an, un contract de furnizare a unui autobuz electric complet la Crowne Plaza Dublin Airport Hotel. Acesta va fi primul autobuz electric care va intra în funcțiune în Irlanda.

Aeroportul din Birmingham intenționează să ofere un sistem de transport cu adevărat „ecologic” și, în același timp, economisind costurile energiei și ciclului de viață.

„Acest parteneriat reprezintă o piatră de hotar pentru noi. Investigăm mereu modalități noi și inovatoare de reducere a emisiilor de carbon și prin parteneriatul cu Volvo Buses UK, putem face acest lucru „, spune Nick Barton, CEO la Aeroportul Birmingham. Cele șase autobuze electrice vor fi puse în funcțiune în noiembrie 2019.


Foto&info: Volvo Buses

762 Vizualizări

3 thoughts on “Aeroporturile din Birmingham și Dublin aleg autobuzele electrice Volvo

  1. Sunt curios de un lucru. La Bucuresti se cere o autonomie de minimum 230 km pentru autobuzele electrice. La bugetul de 460.000 de euro bucata ai idee cine s-ar incadra? Eu as miza pe Solaris si VDL.

    1. Depinde ce baterii au dezvoltat/achizitionat toti intre timp. Solaris ar avea primele sanse daca participa, Volvo nu stiu daca au asa masini ieftine, la fel Mercedes nu cred ca se incadreaza la cost. Dar mai este problema pietei extinse din China, de exemplu BYD a castigat mai multe contracte in Europa recent, iar in Bulgaria tot o firma din China a castigat un contract BERD, nu mai tin minte detalii.

      1. La Sofia a fost vorba de Yutong, ala are niste trepte in spate, deci sanse zero.
        Volvo din ce stiu la autonomie parca nu se incadreaza, are maximum 200 km in varianta cu baterii de 250kWh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *