Bicicliști în Văcărești: primul traseu de cicloturism inaugurat în Parcul Natural Văcărești

Asociația Parcul Natural Văcărești cu sprijinul Kaufland România și alături de BikeXpert Racing Team, au amenajat un traseu de cicloturism și drumeție pe o distanță de 8 km, în Parcul Natural Văcărești. Traseul se adresează bicicletelor echipate pentru terenuri accidentate și este permis adulților și copiilor însoțiți de părinți. Biciclistul în Văcărești este o activitate permisă și încurajată de regulamentul parcului.

Ruta măsoară 8 km și este alcătuită din două părți: poteca ‘belvedere’ și poteca ‘printre bălți’. Aceasta se desfășoară pe digul care împrejmuiește parcul, coborând în interior, pe potecile principale. Accesul se poate face pe două intrări: Splaiul Unirii 168 și rampa de intrare în parc, din direcția Strada Săvinești. Traseul se parcurge în aproximativ 60 de minute.
‘Una dintre funcțiile cele mai importante ale Parcului Natural Văcărești este cea de recreere. O recreere ‘sănătoasă’ care include activități precum sportul, plimbarea, observarea peisajului, relaxarea în aer liber și liniște. Bicicliștii care vor pătrunde în parc pe bicicletă vor avea de acum ocazia să se bucure din plin de aceste servicii’, a declarat Dan Bărbulescu, directorul Asociației Parcul Natural Văcărești.‘Pentru noi, Kaufland România, este o bucurie să putem contribui la amenajarea și finalizarea primei piste de biciclete din primul parc natural urban din România. Împreună cu partenerul nostru, Asociația Parcul Natural Văcărești, oferim bucureștenilor posibilitatea să combine activitățile sportive cu experiența inedită de a petrece timp în natura urbană’, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

Programul Biciclești în Văcărești va continuă prin organizarea unui concurs de mountain bike — Bucharest MTB Race, eveniment de tip XCO, în Parcul Natural Văcărești, pe data de 4 noiembrie 2017.

De asemenea, pentru orice vizitator al parcului, sunt interzise activitățile care pot avea un impact negativ asupra asupra biodiversității. Dintre acestea amintim: aprinderea de orice fel a focului (inclusiv fumatul), pescuitul, abandonarea deșeurilor, ruperea sau distrugerea vegetației, eliberarea animalelor domestice de apartament, accesul cu mijloace de transport motorizate. Orice abatere de la aceste reguli se pedepsește conform legii.

Reamintim tuturor iubitorilor naturii că accesul cu bicicleta este o activitate permisă în Parcul Natural Văcărești, fiind prevăzută ca atare în Setul minim de măsuri speciale de protecție și conservare a diversității biologice în Parcul Natural Văcărești emis de Ministerul Mediului în august 2016.

Foto: http://parcnaturalvacaresti.ro/

1.041 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *