Bicicleta rămâne în topul mijloacelor de mobilitate alternativă deși trotinetele electrice sunt pe creștere

Într-o nouă analiză a McKinsey rezultatele sugerează că utilizatorii sunt deschiși la soluțiile de micromobilitate, dar adoptarea va varia în funcție de țară și model. Respondenții la sondajul Mobility Ownership Consumer Survey, realizat de McKinsey Center for Future Mobility în iulie 2021, au fost entuziasmați de utilizarea mijloacelor precum bicicleta, trotineta electrică sau alte modele asemănătoare, aproape 70 la sută declarând că sunt dispuși să folosească vehicule cu micromobilitate pentru drumurile zilnice mai ales la servici.

Bicicleta rămâne în topul mijloacelor de mobilitate alternativă deși trotinetele electrice sunt pe creștere

Aceste constatări sugerează că un număr tot mai mare de angajați ar putea trece către forme de transport mai mici, mai ecologice, pe măsură ce restricțiile pandemiei se ridică și birourile se redeschid. Acestea sunt în conformitate cu cercetările McKinsey anterioare din 2020, care au sugerat că micromobilitatea va fi gata să revină puternică atunci când pandemia COVID-19 se va termina și oamenii vor reveni la locurile de muncă fizic.




Sondajul a arătat, de asemenea, că absorbția micromobilității va fi departe de a fi uniformă din cauza factorilor specifici locației. Disponibilitatea de a folosi vehicule mici a fost cea mai mare în țările cu o lungă tradiție de micromobilitate, cum ar fi Italia (81%) și China (86%). La celălalt capăt al spectrului, doar 60 la sută dintre respondenții din SUA au spus că ar lua în considerare micromobilitatea, poate pentru că s-au bazat în mod tradițional pe mașini private sau pe transportul public pentru naveta, iar vederea cuiva care trece prin trafic cu o mopedă sau un scuter este destul de rară.

În general, respondenții la sondaj au preferat bicicletele, care oferă o autonomie mai mare și un spațiu de depozitare mai bun decât trotinetele electrice și un preț mai mic decât mopedele. Au fost însă evidente câteva excepții. De exemplu, mopedele sunt deosebit de populare în China, unde autoritățile nu cer șoferilor să aibă un permis sau o asigurare pentru vehiculele cu o viteză maximă de 25 de kilometri/oră. Respondenții din Regatul Unit și China au fost cei mai reticenți utilizatori ai trotinetelor electrice, probabil pentru că acele țări fie au interzis acele vehicule din motive de siguranță, fie le-au aprobat doar recent. În schimb, consumatorii din Statele Unite, Franța și Germania, care au stabilit sisteme de sharing, au fost mai deschiși la trotinete electrice. Această tendință nu este surprinzătoare, deoarece orice vehicul care este ușor disponibil printr-un serviciu de sharing tinde să experimenteze o creștere a utilizării.

Foto&info: McKinsey



454 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *