BERD finanțează modernizarea metroului din Tbilisi

BERD finanțează modernizarea metroului din Tbilisi

Locuitorii din capitala Georgiei, Tbilisi, vor beneficia de un împrumut suveran de 75 de milioane de euro, cu 65 de milioane de euro acordate de BERD și 10 milioane de euro de Fondul pentru climă verde (CGC), pentru modernizarea rețelei de metrou, principala sa formă de transport public și achiziția de nou material rulant. Sprijinirea infrastructurii vitale este un element cheie al răspunsului BERD la pandemia coronavirusului, în timp ce Banca continuă să acorde prioritate investițiilor ecologice și durabile.

Fondurile, extinse în Georgia și împrumutate în orașul Tbilisi, în beneficiul Companiei de transport Tbilisi, vor finanța achiziția a 40 de vagoane moderne de metrou, precum și modernizarea unui depou și a tunelelor.

Investiția face parte din orașele verzi BERD și o investiție în cadrul Planului de acțiune al orașelor verzi (GCAP) de la Tbilisi, care identifică zonele pentru acțiuni urgente care să răspundă principalelor provocări de mediu ale orașului, dintre care una este calitatea aerului. Este, de asemenea, primul proiect care este cofinanțat de GCF în cadrul orașelor ecologice BERD.

Modernizarea metroului și noul material rulant vor îmbunătăți fiabilitatea, siguranța și eficiența transportului public și vor oferi navetiștilor un mijloc de transport confortabil și ecologic. Tbilisi are aproape 1,2 milioane de locuitori și devine foarte congestionat în orele de vârf. Metroul modernizat îi va încuraja pe locuitori să treacă de la transportul privat la transportul public, reducând poluarea aerului.

De asemenea, proiectul își propune să promoveze egalitatea de gen și să îmbunătățească standardele de sănătate și siguranță. Acesta va include oportunități de formare la locul de muncă care promovează angajarea femeilor și abordarea egalității de șanse în sectorul transportului urban.

BERD a lansat un program de sprijinire a infrastructurii vitale, ca parte a răspunsului său la pandemia coronavirusului, pentru a garanta funcționarea și dezvoltarea furnizărilor și serviciilor de infrastructură cruciale. Investițiile în infrastructură sunt vitale pentru economia locală și creează sau asigură locuri de muncă.Foto&info: BERD

1.018 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *