BERD ajută al doilea oraș ca mărime din Moldova să cumpere mai multe troleibuze noi
Mobilitate

BERD ajută al doilea oraș ca mărime din Moldova să cumpere mai multe troleibuze noi

Aproximativ 150.000 de persoane care trăiesc în cel de-al doilea mare oraș al Republicii Moldova, Bălți, vor beneficia de un transport public mai ecologic și mai eficient din punct de vedere energetic, cu 10 troleibuze noi finanțate de BERD și de fondul multi-donator E5P, care sprijină proiectele din Parteneriatul Estic al UE.

BERD acordă un împrumut de 2,5 milioane de euro pentru departamentul de troleibuze din Bălți, o companie municipală. Banca a cerut, de asemenea, o sumă de 1,2 milioane EUR de la E5P pentru a completa împrumutul. E5P facilitează investițiile în proiecte de eficiență energetică și de mediu. Noile troleibuze vor funcționa pe tehnologia de încărcare a energiei electrice și a bateriilor, ceea ce va permite ca vehiculele să fie alimentate fără fire suspendate în zone îndepărtate.

Proiectul va contribui, de asemenea, la extinderea rutelor de troleibuz existente pentru a servi zone dens populate și pentru a îmbunătăți eficiența generală a serviciilor. În plus, împrumutul va finanța reabilitarea infrastructurii de alimentare cu energie și achiziționarea de echipamente de întreținere.

Orașul va primi fonduri suplimentare BERD pentru a sprijini implementarea tehnică a proiectului, iar Banca va acorda sprijin și în dezvoltarea unui plan de transport public durabil. Noile fonduri BERD și E5P urmează o reînnoire reușită a flotei de troleibuz din Bălți între 2012 și 2014. Orașul a cumpărat 23 de troleibuze moderne, piese de schimb, componente pentru infrastructura de alimentare și alte echipamente. Modernizările au fost finanțate cu un împrumut de 3 milioane de euro de la BERD și cu o investiție de 1,6 milioane de euro din partea Facilității de investiții pentru vecinătate a Comisiei Europene.Foto&info: BERD

253 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *